Behringer HA 4700 - preamp słuchawkowy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
blackvelvet
Behringer HA 4700 - preamp słuchawkowy

Post autor: blackvelvet » środa 15 gru 2004, 21:37

Witam!

Mam pytanie: czy ktoś miał przyjemność (albo nie) korzystać z preampu słuchawkowego Behringer HA4700. Czy jakość wypuszczonego przez niego sygnału na słuchawki nadaje się do miksowania materiału? Rzeczy w tym, że mogę mieć go tanio, ale bardziej jednak zależy mi na jakości.

Pozdrawiam

SM

pemark

Re: Behringer HA 4700 - preamp słuchawkowy

Post autor: pemark » środa 15 gru 2004, 21:42

Jak Ci zależy na jakości to może nie Behringer.Poszukaj czego innego.

Awatar użytkownika
hardstep

Post autor: hardstep » czwartek 16 gru 2004, 02:03

...

Jak Ci zależy na jakości to może nie Behringer.Poszukaj czego innego.

...

Polecam Presonus HP4-REWELACJA.Wlasciwie nie szumi,4 wyjscia sluchawkowe, wyjscie na monitory,no i przydatny przełacznik mono/stereo.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 16 gru 2004, 08:33

Ja mam ten HP Beghringera i polecę Ci go, ale nie dlatego, że go mam ale dlatego że do pewnych zastosowań jest po prostu dobry. Przede wszystkim to jest wzmacniacz DYSTRYBUCYJNY - a więc jego zadaniem jest rozprowadzić sygnał do odsłuchu dla wielu osób - tu maksymalnie do 8 par słuchawek. Behringer nie ma w RP dobrej marki, ale pytanie nie brzmi "jak dobry jest Behringer?" tylko czy ten wzmacniacz spełni Twoje oczekiwania. Gdybym go miał uzywać jako wzmacniacz do słuchawek do miksów wtedy odpowiadam NIE ( tu czerpię sygnał n asłuchawki ze wzmacniacza słuchawkowego interfejsu) . Ale jak ma to być rozprowaedzenie sygnału dla całego bandu i jeszcze realizatora i jeszcze ze dwóch postronnych osób, a każdy z nich może sobie ustawiać dowolnie poziomy, barwę, balans, wyłączać wybrane kanały itd. a na dodatek za śmieszne wprost pieniądze to wtedy mówie TAK ( mówię mówię )

pozdrowienia.

PS. W tej kategorii cenowej, z taką ilością kanałów jest tylko Behringer i chyba.....Samson. Z tych dwóch wybrałem Behringera.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ