Haczenie dźwięku w XP

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
implant
Kontakt:
Haczenie dźwięku w XP

Post autor: implant » poniedziałek 13 gru 2004, 17:04

Hej!!

mam problem - haczy mi się dźwięk w aplikacjach muzycznych i nie tylko (np. w winampie też), wcześniej działało to bez problemowo i bezstresowo, a od jakiegoś czasu takie brzydkie rzeczy :( problem też w tym, że midi też się haczy :(

dodam że dzwiek z komputera wychodzi mi przez firewire, midi przez USB...

miał ktośpodobne doświadczenia?

czy konieczne jest przeinstalowanie systemu, czy da się to w inny sposób wyeliminowac?

z góry dzieki za pomoc :)
Analogi i cyfry fajne są :)

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: Haczenie dźwięku w XP

Post autor: Groover » poniedziałek 13 gru 2004, 18:59

...Hej!!

mam problem - haczy mi się dźwięk w aplikacjach muzycznych i nie tylko (np. w winampie też), wcześniej działało to bez problemowo i bezstresowo, a od jakiegoś czasu takie brzydkie rzeczy :( problem też w tym, że midi też się haczy :(

dodam że dzwiek z komputera wychodzi mi przez firewire, midi przez USB...

miał ktośpodobne doświadczenia?

czy konieczne jest przeinstalowanie systemu, czy da się to w inny sposób wyeliminowac?

z góry dzieki za pomoc :)...

czyżbyś zainstalował poprawkę SP2? Jesli tak, czeka Cię reinstalacja

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
implant
Kontakt:

Post autor: implant » wtorek 14 gru 2004, 10:24

czyżbyś zainstalował poprawkę SP2? Jesli tak, czeka Cię reinstalacja

Pozdro

Groover...

w tym sęk że nie, już miałem przeboje z SP2 na innym komputerze (niemuzycznym) i odpuściłem sobie instalacje.

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 14 gru 2004, 10:45

Witam

KOniecznie doprecyzuj co to znaczy "haczenie dźwięku".

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 14 gru 2004, 10:46

I napisz też dokąd ten dźwięk Ci przez FireWire wychodzi.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 14 gru 2004, 10:50

Nie wiem czy Instalacja SP2 cos pomoze czy nie , ja mam podobny problem, Win Xp , Motu 2408 Mk2 .. P IV 3,2 Ghz . Na starym kompie Wszystko bylo idealnie , nie miałem przesterow, teraz praktycznie takze nie mam słyszalnych przesterow , ale na czujnikach mixera ( Yamaha 02 R ) ktory jest połaczony z Motu przez łacze ADAT , cały czas pala sie diody pokazujące przester na wejsciu , Dam przyklad .... sygnał wychodzacy z kompa w obojetnie jakim programie, np, Wavelab na wskazniku poazuje mi 0 dB , nastepnie przesyłany do MOTU , potem złączem ADAT do miksera i mamy + 3 dB , nie słychac harczenia , ale widze ze sygnał jest przesterowany , wiec odkad zmianiłem komputer , musze zwracac uwage na ten detal.. szlak mnie trafia, NOWE STERY NIE POMAGAJA, , zmieniałem ustawienia . Płyty głowne , nawet pamieci bez skutku ... podwjrzewam ze problem jest w procesorze .......

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » wtorek 14 gru 2004, 16:12

...Nie wiem czy Instalacja SP2 cos pomoze czy nie , ja mam podobny problem, Win Xp , Motu 2408 Mk2 .. P IV 3,2 Ghz . Na starym kompie Wszystko bylo idealnie , nie miałem przesterow, teraz praktycznie takze nie mam słyszalnych przesterow , ale na czujnikach mixera ( Yamaha 02 R ) ktory jest połaczony z Motu przez łacze ADAT , cały czas pala sie diody pokazujące przester na wejsciu , Dam przyklad .... sygnał wychodzacy z kompa w obojetnie jakim programie, np, Wavelab na wskazniku poazuje mi 0 dB , nastepnie przesyłany do MOTU , potem złączem ADAT do miksera i mamy + 3 dB , nie słychac harczenia , ale widze ze sygnał jest przesterowany , wiec odkad zmianiłem komputer , musze zwracac uwage na ten detal.. szlak mnie trafia, NOWE STERY NIE POMAGAJA, , zmieniałem ustawienia . Płyty głowne , nawet pamieci bez skutku ... podwjrzewam ze problem jest w procesorze ....... ...

Mam bardzo podobny problem... cały czas przyciszam sygnał wychodzacy . gdyz sie przesterowywuje.
Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
implant
Kontakt:

Post autor: implant » wtorek 14 gru 2004, 18:37

KOniecznie doprecyzuj co to znaczy "haczenie dźwięku".

Haczenie polega na tym, ze dzwiek co blizej nie okreslony czas (1 sekunda, 5 sekund...) zacina się. i leci dalej, tak jakby sie dlawil.

a przez Firewire leci do ESI Quatafire 610 .

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 15 gru 2004, 00:06

lepiej poszukaj ustawien w mikserze karty i programach....

przejrzyj wszystkie tory dzwieku

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » środa 15 gru 2004, 05:33

implant - a jaka masz karte dzwiekowa ?..

mialem taki sam problem z RME HDSP 9632

ODPOWIEDZ