Haczenie dźwięku w XP
Hej!!
mam problem - haczy mi się dźwięk w aplikacjach muzycznych i nie tylko (np. w winampie też), wcześniej działało to bez problemowo i bezstresowo, a od jakiegoś czasu takie brzydkie rzeczy :( problem też w tym, że midi też się haczy :(
dodam że dzwiek z komputera wychodzi mi przez firewire, midi przez USB...
miał ktośpodobne doświadczenia?
czy konieczne jest przeinstalowanie systemu, czy da się to w inny sposób wyeliminowac?
z góry dzieki za pomoc :)
mam problem - haczy mi się dźwięk w aplikacjach muzycznych i nie tylko (np. w winampie też), wcześniej działało to bez problemowo i bezstresowo, a od jakiegoś czasu takie brzydkie rzeczy :( problem też w tym, że midi też się haczy :(
czy konieczne jest przeinstalowanie systemu, czy da się to w inny sposób wyeliminowac?
z góry dzieki za pomoc :)
Analogi i cyfry fajne są 

Re: Haczenie dźwięku w XP
...Hej!!
z góry dzieki za pomoc :)...
czyżbyś zainstalował poprawkę SP2? Jesli tak, czeka Cię reinstalacja
Pozdro
Groover
z góry dzieki za pomoc :)...

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Pozdro
Groover...
w tym sęk że nie, już miałem przeboje z SP2 na innym komputerze (niemuzycznym) i odpuściłem sobie instalacje.
Analogi i cyfry fajne są 

Witam
KOniecznie doprecyzuj co to znaczy "haczenie dźwięku".
pozdrowienia
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
I napisz też dokąd ten dźwięk Ci przez FireWire wychodzi.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
Nie wiem czy Instalacja SP2 cos pomoze czy nie , ja mam podobny problem, Win Xp , Motu 2408 Mk2 .. P IV 3,2 Ghz . Na starym kompie Wszystko bylo idealnie , nie miałem przesterow, teraz praktycznie takze nie mam słyszalnych przesterow , ale na czujnikach mixera ( Yamaha 02 R ) ktory jest połaczony z Motu przez łacze ADAT , cały czas pala sie diody pokazujące przester na wejsciu , Dam przyklad .... sygnał wychodzacy z kompa w obojetnie jakim programie, np, Wavelab na wskazniku poazuje mi 0 dB , nastepnie przesyłany do MOTU , potem złączem ADAT do miksera i mamy + 3 dB , nie słychac harczenia , ale widze ze sygnał jest przesterowany , wiec odkad zmianiłem komputer , musze zwracac uwage na ten detal.. szlak mnie trafia, NOWE STERY NIE POMAGAJA, , zmieniałem ustawienia . Płyty głowne , nawet pamieci bez skutku ... podwjrzewam ze problem jest w procesorze .......
- stereophonic
- Kontakt:
...Nie wiem czy Instalacja SP2 cos pomoze czy nie , ja mam podobny problem, Win Xp , Motu 2408 Mk2 .. P IV 3,2 Ghz . Na starym kompie Wszystko bylo idealnie , nie miałem przesterow, teraz praktycznie takze nie mam słyszalnych przesterow , ale na czujnikach mixera ( Yamaha 02 R ) ktory jest połaczony z Motu przez łacze ADAT , cały czas pala sie diody pokazujące przester na wejsciu , Dam przyklad .... sygnał wychodzacy z kompa w obojetnie jakim programie, np, Wavelab na wskazniku poazuje mi 0 dB , nastepnie przesyłany do MOTU , potem złączem ADAT do miksera i mamy + 3 dB , nie słychac harczenia , ale widze ze sygnał jest przesterowany , wiec odkad zmianiłem komputer , musze zwracac uwage na ten detal.. szlak mnie trafia, NOWE STERY NIE POMAGAJA, , zmieniałem ustawienia . Płyty głowne , nawet pamieci bez skutku ... podwjrzewam ze problem jest w procesorze ....... ...
Mam bardzo podobny problem... cały czas przyciszam sygnał wychodzacy . gdyz sie przesterowywuje.
Mam bardzo podobny problem... cały czas przyciszam sygnał wychodzacy . gdyz sie przesterowywuje.
Pozdrawiam Stereophonic
Haczenie polega na tym, ze dzwiek co blizej nie okreslony czas (1 sekunda, 5 sekund...) zacina się. i leci dalej, tak jakby sie dlawil.
a przez Firewire leci do ESI Quatafire 610 .
Haczenie polega na tym, ze dzwiek co blizej nie okreslony czas (1 sekunda, 5 sekund...) zacina się. i leci dalej, tak jakby sie dlawil.
a przez Firewire leci do ESI Quatafire 610 .
Analogi i cyfry fajne są 

lepiej poszukaj ustawien w mikserze karty i programach....
przejrzyj wszystkie tory dzwieku
przejrzyj wszystkie tory dzwieku
- minimalmusic
implant - a jaka masz karte dzwiekowa ?..
mialem taki sam problem z RME HDSP 9632
mialem taki sam problem z RME HDSP 9632