Jakość preampów Mackie ONYX?
Witam wszystkich,
Interesuje mnie jakos przedwzmacniaczy mikrofonowych w konsoletach Mackie z serii ONYX . Na jakim sa one poziomie ?
Czy nadaja sie do uzycia przy profesjonalnej produkcji ?
pozdrawiam,
Interesuje mnie jakos przedwzmacniaczy mikrofonowych w konsoletach Mackie z serii ONYX . Na jakim sa one poziomie ?
Czy nadaja sie do uzycia przy profesjonalnej produkcji ?
pozdrawiam,
Re: Jakość preampów Mackie ONYX?
Ogladam jeszcze konsole Soundcraft 328XD . Moze ktos podzielic sie ze mna wrazeniami z jej uzywania ? Czy nie jest ona troche przebajerzona ?
A moze znacie jakas konsole ( najchetniej 16kanalow ew. 24, galki eq na wierzchu , bardzo wysoka jakos preampow ) , ktora mozna bedzie zastosowac to wielosladowego nagrywania materialu na komputer ?
A moze znacie jakas konsole ( najchetniej 16kanalow ew. 24, galki eq na wierzchu , bardzo wysoka jakos preampow ) , ktora mozna bedzie zastosowac to wielosladowego nagrywania materialu na komputer ?
Pojawia sie jeszcze jedna mozliwosc.. Soundcraft Ghost 24 . Co o tym myslicie ?
W MACKIE 1604 VLZ pro były bardzo przyzwoite. Wadą było tylko 8 direct out'ów, co ostatecznie było do obejścia. Jeżeli w onyxsie nie są gorsze (a ponoć nie są) to powinno się już dać na tym pracować.
Pozdrawiam ,
Grzybass
Pozdrawiam ,
Grzybass
...W MACKIE 1604 VLZ pro były bardzo przyzwoite. Wadą było tylko 8 direct out'ów, co ostatecznie było do obejścia. Jeżeli w onyxsie nie są gorsze (a ponoć nie są) to powinno się już dać na tym pracować.
Pozdrawiam ,
Grzybass...
Tylko że directy w ONYXIE są tuż po gain'ie. Do nagrań studyjnych to średnie rozwiązanie
Pozdrawiam ,
Grzybass...
Tylko że directy w ONYXIE są tuż po gain'ie. Do nagrań studyjnych to średnie rozwiązanie

Moze powinienem byl rowniez zaznaczyc , do jakich celow konsola bedzie glownie wykorzystywana - plan filmowy . Material z kilku mikrofonow rejestrowany na planie ma isc do miksera i innych urzadzen , a stad sygnal ma zostac wyrzucony na komputer , gdzie bedzie on zapisywany , oraz na dwie kamery HD .
Zalezy mi na naprawde dobrej jakosci dzwieku . Mikser pozniej bedzie juz wykorzystywany do wstepnych rejestracji projektow muzycznych, dema etc.
Zalezy mi na naprawde dobrej jakosci dzwieku . Mikser pozniej bedzie juz wykorzystywany do wstepnych rejestracji projektow muzycznych, dema etc.
hmm...miałem kiedyś okazję oglądać ,i pobawić się ONYXem - było to w sklepie w Frankfurcie - przemiły pan dał nam Shure Beta 58 , gitarę ektryczna ,basową ,i słuchawki AKG k 24 Studio ,całość brzmiała przyzwoicie,nawet baardzo (niestety nie mogłem sprawdzić tego w dobrych warunkach akustycznych i na monitorach odsłuchowych),preampy sprawiały wrażenie dość transparentnych,spodobał mi się korektor-czułem się jakbym miał dostępny eq naprawde wysokiej klasy,jak w starych stołach analogowych,ogólnie jakość toru audio wydawała się być bardzo przyzwoita
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
Jeżeli w onyxsie nie są gorsze (a ponoć nie są) to powinno się już dać na tym pracować.
Ogólnie jakość toru audio wydawała się być bardzo przyzwoita
zwroce uwage tylko , ze potrzebuje naprawde dobrej jakosci dzwieku , przyzwoita lub znosna do pracy w sumie nie wchodzi w gre . Dlatego tez pytam m.in. o Ghost , bo wyglada ciekawie .
Ogólnie jakość toru audio wydawała się być bardzo przyzwoita
zwroce uwage tylko , ze potrzebuje naprawde dobrej jakosci dzwieku , przyzwoita lub znosna do pracy w sumie nie wchodzi w gre . Dlatego tez pytam m.in. o Ghost , bo wyglada ciekawie .
hm..czyli pełen profesjonalizm - co do 328 ,to stół ten ,jak dla mnie jest wygodny w obsłudze-obsługuje się go jaqk analogowy,a jednocześcnie ma możliwości cyfrowego miksera,jego preampy nie wprawiły mnie w zachwyt,choć nie są złe.
o taaak Ghost ,to jest to co tygryski lubią najbardziej ;)nie spotkałem miksera z preampami wyższej klasy (ale uprzedzam ,że nigdy nie pracowałem na stołach analogowych , za astronomiczne kwoty) jeśli miał bym wybierać pod względem preampów to wybrał bym Ghosta...