ECHO Indigo I/O - pytanie do MB

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AXIS
ECHO Indigo I/O - pytanie do MB

Post autor: AXIS » piątek 22 paź 2004, 12:20

Witam,

MB, wspominałeś, że pracujesz na tej karcie. Jeśli mógłbyś, prosiłbym o odpowiedź na pare kwestii:

- jak sprawuje się ASIO?

- jak spisują się złącza minijack 1/8 cala w praktyce?

- czy robiłeś pomiary w RMAA, jeśli tak, to jakie były wyniki?

- jakie ogólne wrażenie, jesteś z niej zadowolony?

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
MB

Re: ECHO Indigo I/O - pytanie do MB

Post autor: MB » niedziela 24 paź 2004, 15:49

cześć,

jestem użytkownikiem Indigo ale w pierwszej wersji, a więc bez przetworników A/C (tylko para gniazdek wyjściowych ze wzmacniaczem słuchawkowym).

- jak sprawuje się ASIO?

bez najmniejszych problemów. Najmniejsza latencja 128 próbek (2,9ms) pozwala na całkowicie płynną pracę nawet przy sesji mocno obciążonej wtyczkami VST

- jak spisują się złącza minijack 1/8 cala w praktyce?

to z definicji nie są gniazda o jakiejś wysokiej wytrzymałości, więc je oszczędzam. W moim egzemplarzu są pozłacane gniazda, jak dotąd bez niespodzianek (nie trzeszczą oczywiście)

- czy robiłeś pomiary w RMAA, jeśli tak, to jakie były wyniki?

nie robiłem pomiarów, bo nie ma wejścia

- jakie ogólne wrażenie, jesteś z niej zadowolony?

bardzo. myślałem, że będzie gorzej, a tu zero problemów

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » środa 05 sie 2009, 14:39

Pozwolę sobie odświeżyć temat.

Czy pomimo upływu lat będzie warto wymienić Tascama US-428 na Echo Indigo (celem uzyskania jak najlepszej "płynności" przy kreacji nowych tracków) ?
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » środa 05 sie 2009, 17:32

Pozwolę sobie odświeżyć temat.

Czy pomimo upływu lat będzie warto wymienić Tascama US-428 na Echo Indigo (celem uzyskania jak najlepszej "płynności" przy kreacji nowych tracków) ?
Niestety, po dłuższym okresie użytkowania karta się zepsuła. Początkowo zaczęła produkować sporadyczne trzaski w czasie odtwarzania, później regularnie trzeszczeć aż do całkowitej nieużywalności i na koniec zamilkła na dobre. Jest już niestety po gwarancji, więc mogę ją w zasadzie wyrzucić na śmietnik. W takiej sytuacji nie mogę już dłużej pisać, że jestem zadowolonym użytkownikiem i nie polecam tej karty.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » środa 05 sie 2009, 18:15

Niestety, po dłuższym okresie użytkowania karta się zepsuła. Początkowo zaczęła produkować sporadyczne trzaski w czasie odtwarzania, później regularnie trzeszczeć aż do całkowitej nieużywalności i na koniec zamilkła na dobre. Jest już niestety po gwarancji, więc mogę ją w zasadzie wyrzucić na śmietnik. W takiej sytuacji nie mogę już dłużej pisać, że jestem zadowolonym użytkownikiem i nie polecam tej karty.
Bodajże pisałeś, że po dwóch latach. A w ciągu tego czasu na pewno wymienię sprzęt przynajmniej raz
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » czwartek 06 sie 2009, 10:34

Niestety, po dłuższym okresie użytkowania karta się zepsuła. Początkowo zaczęła produkować sporadyczne trzaski w czasie odtwarzania, później regularnie trzeszczeć aż do całkowitej nieużywalności i na koniec zamilkła na dobre. Jest już niestety po gwarancji, więc mogę ją w zasadzie wyrzucić na śmietnik. W takiej sytuacji nie mogę już dłużej pisać, że jestem zadowolonym użytkownikiem i nie polecam tej karty.... 

Zinteresowała mnie (i myślę że nie jestem jedym ciekawskim na tym forum) ta informacja i ośmielam się zapytać w takim razie na jaką kartę wymieniłeś zepsute Indigo ?

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » piątek 07 sie 2009, 08:59

.... i zaległa wymowna cisza ........

ODPOWIEDZ