E-mu, nowe stery 1,6 i SP2 XP pl
Teraz Groover chyba opublikuje test Emu 1820.
Tak obiecywał kiedyś na forum.
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording
Re: E-mu, nowe stery 1,6 i SP2 XP pl
...Teraz Groover chyba opublikuje test Emu 1820.
...
hehe... jak Ci się udało mnie uprzedzić??? Co kilka dni sprawdzam strony EMU...
THX za info! Wznawiam "testowanie" EMU1820. I do tego EMU1212M
Pozdro
Groover
...
hehe... jak Ci się udało mnie uprzedzić??? Co kilka dni sprawdzam strony EMU...
THX za info! Wznawiam "testowanie" EMU1820. I do tego EMU1212M

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
......Teraz Groover chyba opublikuje test Emu 1820.
...
no i... QUPA!!!! Nadal sterownik gubi komunikację z szyną VST
Po niecałej godzinie pracy...
Przeinstaluję jeszcze kompa, ale jak to się mówi po francusku: marnEszansE
Kiepsko to widzę.
Pozdro
Groover
...

Przeinstaluję jeszcze kompa, ale jak to się mówi po francusku: marnEszansE

Pozdro
Groover
nowe portale:

Pozdro
Groover...
Witaj Groover.
Mógłbyś napisać coś więcej o tej przypadłości ? Bardzo to przeszkadza w użytkowaniu tych kart?
Please answer.
Mógłbyś napisać coś więcej o tej przypadłości ? Bardzo to przeszkadza w użytkowaniu tych kart?
Pisałem już o tym nie raz... przeczytaj to
Pozdro
Groover
Pozdro
Groover
nowe portale:
Pozdro
Groover...
Przeczytałem. Czy dzieje się tak tylko pod Cubase, czy pod innymi sekwencerami/wielośladami z obsługą vst jest to samo ?
Trochę to dziwne, że tego nie poprawili. Więc na stabilność z tymi kartami nie można na razie liczyć ?
Przeczytałem. Czy dzieje się tak tylko pod Cubase, czy pod innymi sekwencerami/wielośladami z obsługą vst jest to samo ?
## używam tylko Cubase SX 1.06.
Trochę to dziwne, że tego nie poprawili. Więc na stabilność z tymi kartami nie można na razie liczyć ? ...
## zobaczę - nie chcę wydawać autorytatywnych sądów nie sprawdzając wszystkiego... Dzisiaj w nocy przeinstaluję kompa instalując od razu nowe stery. Dam znać.
Pozdro
Groover
## używam tylko Cubase SX 1.06.
Trochę to dziwne, że tego nie poprawili. Więc na stabilność z tymi kartami nie można na razie liczyć ? ...
## zobaczę - nie chcę wydawać autorytatywnych sądów nie sprawdzając wszystkiego... Dzisiaj w nocy przeinstaluję kompa instalując od razu nowe stery. Dam znać.
Pozdro
Groover
nowe portale:
" ... praca w środowisku VST na aktualnych sterownikach to koszmar - nie znasz dnia ani godziny, gdy tracisz odsłuch po programie ..."
Co takiego robisz na kompie ? Opisz jak najprościej sytuację w której "sie dzieje". Wtedy będę mógł zasymulować to samo. Proszę więc o proste słowa, bez bluzgów typu "szyna" lub "odsłuch po programie".
Prtacujemu chyba na tym samym sofcie ( Cubase SX 2.2, Halion, Hypersonic, EmulatorX, Win XP ). Mam nowego kompa: P IV 3,0 GHz, 1 mB Ram, jakaś szybka płyta ASUS-a. Opóźnienie w ASIO od 2 do 3 ms w zależności od barwy.. Używam 5 ms. Żadnych problemów nawet przy kilkunastu instrumentach VST ( typu XXL).
Poza tym zauważyłem, że nigdy w historii kompy nie były tak tanie jak obecnie !!! Terza zapłaciłem 30 % ceny kompa z przed 3 lat.
Pamiętajcie, że VAT jest zwracany a i CIT 19% też po nowym roku.
Kupujcie na firmę (może być firma kolegi byle cena poniżej 3 500 pln bo będzie to środek trwały i klops z amorytacją.
Co takiego robisz na kompie ? Opisz jak najprościej sytuację w której "sie dzieje". Wtedy będę mógł zasymulować to samo. Proszę więc o proste słowa, bez bluzgów typu "szyna" lub "odsłuch po programie".
Prtacujemu chyba na tym samym sofcie ( Cubase SX 2.2, Halion, Hypersonic, EmulatorX, Win XP ). Mam nowego kompa: P IV 3,0 GHz, 1 mB Ram, jakaś szybka płyta ASUS-a. Opóźnienie w ASIO od 2 do 3 ms w zależności od barwy.. Używam 5 ms. Żadnych problemów nawet przy kilkunastu instrumentach VST ( typu XXL).
Poza tym zauważyłem, że nigdy w historii kompy nie były tak tanie jak obecnie !!! Terza zapłaciłem 30 % ceny kompa z przed 3 lat.
Pamiętajcie, że VAT jest zwracany a i CIT 19% też po nowym roku.
Kupujcie na firmę (może być firma kolegi byle cena poniżej 3 500 pln bo będzie to środek trwały i klops z amorytacją.
Były Band Leader, obecnie biurokrata. Hobby: home recording
Czytam z zainteresowaniem o problemach z kartą E-mu. Posiadam 1212m w wersji EX i nigdy czegoś podobnego nie obserwowałem. Używam Emulatora jako instrumentu VST oraz Cubasisa i wszystko działa ok.
W kontekście wielu negatywnych postów (a może pozwów), jakie karta zbiera na swoim "unofficial forum",(część brzmi naprawdę groźnie), ogólny obraz przedmiotu rysuje się conajmniej kontorwersyjnie.
Trudno się wiec dziwić wątpliwościom jakie karta wzbudziła swoim pojawieniem się na rynku, kusząc ceną i odstraszając omawianą tu i ówdzie niestabilnością i błędami.
Poczułem się więc w obowiązku aby powiedzieć, że osobiście na niestabilność sterowników (v. 1.02), oraz na złą pracę z VST nie mam powodu narzekać.
Niepokoją mnie jednak problemy jakie z tym samym urządzeniem ma Mr. Groover, bo być może okaże się, że przy najbliższej reformie mojego PC, ja również napotkam na podobne przeszkody w użytkowaniu.
Sam nie wiem co myśleć, to chyba jednak nie przypadkiem dział forum Eis nosi nazwę "problemy ze sprzetem" zamiast np. "RADOŚĆ ZE SPRZĘTEM". :)
...swoją drogą, może to nie taki zły pomysł...
chociaż obecnie w dobie rozmaitych molestowań..trochę ryzykowne...
pozdrawiam ser.
W kontekście wielu negatywnych postów (a może pozwów), jakie karta zbiera na swoim "unofficial forum",(część brzmi naprawdę groźnie), ogólny obraz przedmiotu rysuje się conajmniej kontorwersyjnie.
Trudno się wiec dziwić wątpliwościom jakie karta wzbudziła swoim pojawieniem się na rynku, kusząc ceną i odstraszając omawianą tu i ówdzie niestabilnością i błędami.
Poczułem się więc w obowiązku aby powiedzieć, że osobiście na niestabilność sterowników (v. 1.02), oraz na złą pracę z VST nie mam powodu narzekać.
Niepokoją mnie jednak problemy jakie z tym samym urządzeniem ma Mr. Groover, bo być może okaże się, że przy najbliższej reformie mojego PC, ja również napotkam na podobne przeszkody w użytkowaniu.
Sam nie wiem co myśleć, to chyba jednak nie przypadkiem dział forum Eis nosi nazwę "problemy ze sprzetem" zamiast np. "RADOŚĆ ZE SPRZĘTEM". :)
...swoją drogą, może to nie taki zły pomysł...
chociaż obecnie w dobie rozmaitych molestowań..trochę ryzykowne...
pozdrawiam ser.
Prtacujemu chyba na tym samym sofcie ( Cubase SX 2.2,
## używam Cunase SX 1.06
wpuść sygnał na wejście i przetwarzaj go wtyczkami (np. graj na gitarze przez jakikolwiek efekt VST). Mi po jakimś czasie milknie sygnał po programie (Cubase SX 1.06). Zaraz robię instalkę "na golasa" bez wcześniejszych wersji sterów. Znikam na kilka godzin
Pozdro
Groover
Prtacujemu chyba na tym samym sofcie ( Cubase SX 2.2,
## używam Cunase SX 1.06
wpuść sygnał na wejście i przetwarzaj go wtyczkami (np. graj na gitarze przez jakikolwiek efekt VST). Mi po jakimś czasie milknie sygnał po programie (Cubase SX 1.06). Zaraz robię instalkę "na golasa" bez wcześniejszych wersji sterów. Znikam na kilka godzin

Pozdro
Groover
nowe portale: