Chciałbym spiąć oba urządzenia, po to by np. ocieplić brzmienie mikrofonu (MXL 1006) brzmieniem Tube Preamp, dodać efektu, itp. Jak byście radzili wpiąć POD'a?Pomiędzy mikrofon a mikser, czy na któreś wyjście z miksera do karty? Bo chyba nie da się wpiąć go w gniazdo insert dla procesorów sygnału np. kompresora (a może się da, tylko trzeba przełaczyć coś w setupie POD'a??).
Dziękuję z góry za pomoc i zainteresowanie tematem.
Mixer Compact 4 + POD XT
Re: Mixer Compact 4 + POD XT
Faktycznie, jakiś tydzień kombinatorów
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
niestety uzycie PODa do tego celu jest mocno ograniczone faktem ze jego wejsice to typowe wejscie gitarowe (wysokoimpenancyjne).
Wersja rackowa poda xt (pro) mozna swobodnie uzywac jako procesor efektow (ma dedykowane wejsice liniowe).
Z podem mozesz sprobowac - zrobic (kupic) kabel typu insert i wpiac poda jako efekt insertowany w kanal na ktorym masz mikdofon. Oczywiscie musisz ustawic symulacje wzmacniacza typu 'tube preamp' ew. efekty fx i wylaczyc symulacje kolun gitarowych.
Nie mniej b.duzym problemem moze byc niedopasowanie poziomow wyjcia na insercie i wejscia na podzie ... nie wroze temu zbyt dobrych efektow - ale co tam - sprobuj !
Wersja rackowa poda xt (pro) mozna swobodnie uzywac jako procesor efektow (ma dedykowane wejsice liniowe).
Z podem mozesz sprobowac - zrobic (kupic) kabel typu insert i wpiac poda jako efekt insertowany w kanal na ktorym masz mikdofon. Oczywiscie musisz ustawic symulacje wzmacniacza typu 'tube preamp' ew. efekty fx i wylaczyc symulacje kolun gitarowych.
Nie mniej b.duzym problemem moze byc niedopasowanie poziomow wyjcia na insercie i wejscia na podzie ... nie wroze temu zbyt dobrych efektow - ale co tam - sprobuj !
Warszawa - 'home' studio
...niestety uzycie PODa do tego celu jest mocno ograniczone faktem ze jego wejsice to typowe wejscie gitarowe (wysokoimpenancyjne).
Nie mniej b.duzym problemem moze byc niedopasowanie poziomow wyjcia na insercie i wejscia na podzie ... nie wroze temu zbyt dobrych efektow - ale co tam - sprobuj !...
Dzięki serdecznie, bardzo to pomocne i pouczające.
pozdrawiam,
Nie mniej b.duzym problemem moze byc niedopasowanie poziomow wyjcia na insercie i wejscia na podzie ... nie wroze temu zbyt dobrych efektow - ale co tam - sprobuj !...
Dzięki serdecznie, bardzo to pomocne i pouczające.
pozdrawiam,
...Ja bym przepuścił dźwięk najpierw przez rurę od kaloryfera, a potem przez "Kasprzaka".
...
przez rure to coś nowego ale extra musi być niezły odlot
powiedzcie coś na temat mixera Compact 4 a jest i 10 jakie są czy warto się w nie pakować chce sobie coś takiego sprawić proszę o podpowiedz Go

...
powiedzcie coś na temat mixera Compact 4 a jest i 10 jakie są czy warto się w nie pakować chce sobie coś takiego sprawić proszę o podpowiedz Go
Myślę, że warto. Za tą cenę nie kupi się(chyba) na tyle dobrych przedwzmacniaczy. (compact4)
Podobno tanie przedwzmacniacze Behringera i ART'y są słabe.
Mogę się mylić, czytałem opinie użytkowników.
Podobno tanie przedwzmacniacze Behringera i ART'y są słabe.
Mogę się mylić, czytałem opinie użytkowników.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
......Ja bym przepuścił dźwięk najpierw przez rurę od kaloryfera, a potem przez "Kasprzaka".
...
powiedzcie coś na temat mixera Compact 4 a jest i 10 jakie są czy warto się w nie pakować chce sobie coś takiego sprawić proszę o podpowiedz Go...
Czy ktoś może mi powiedzieć jak się ma compact 4 lub 10 do Yamahy MX 12/6 co jest leprze jak z szumami i tp dziękuje za podpowiedz Go

...
powiedzcie coś na temat mixera Compact 4 a jest i 10 jakie są czy warto się w nie pakować chce sobie coś takiego sprawić proszę o podpowiedz Go...
Czy ktoś może mi powiedzieć jak się ma compact 4 lub 10 do Yamahy MX 12/6 co jest leprze jak z szumami i tp dziękuje za podpowiedz Go
...
przeczytaj
to
...
przeczytaj
to