... pod Windowsem XP. "... na tym komputerze nie ma zainstalowanego sterownika HI SPEED USB" - taki komunikat mi się pokazuje gdy podłączam urzadzenie usb 2.0. Service Pack 1 jest zainstalowany, MB - ASUS P4PE.
Moze jakbym mial komputer podlaczony do sieci to by mi automatycznie sciagnal i zaktualizowal sterownik, ale nie chce na tym kompie instalowac internetu. Szukalem w necie samego sterownika do sciagniecia ale tyłek...
ktos pomoze ?
Problem z USB2.0
Jestem przystojny i młody
Re: Problem z USB2.0
To znaczy, ze sterowniki USB 2 nie sa w ogole zainstalowane z Windows XP. Znajdz je na CDROM z WXP i zainstaluj.
MD.
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.
Sorry za poprzednie 2 posty ale pisze 1 raz (co z reszta sie wyswietlilo w okienku).. i myslalem ze najpierw sie zaloguje a pozniej napisze.... no ale zle myslalem....
A co do tematu to:
1) sprawdz czy masz USB 1,0 czy 2,0 (jesli 1.0 to odpowiedz nasuwa sie sama...
2) Jakie urzadzenie podlaczasz? Jesli zgodne z win to nie powinienes miec problemow i wlozenie CD Windows powinno pomoc, ale obawiam sie ze potrzebyjesz sterownik od urzadzenia ktore masz po drugiej stronie USB.
Pozdrawiam...
A tak apropos to czy ktos z Was laczyl 2 PCty po USB... Bo ja od wczoaj probuje i cos mi nie idzie... Jak ktos ma w tym temaci edoswiadczenie to prosze o info: melex@zak.lodz.pl
A co do tematu to:
1) sprawdz czy masz USB 1,0 czy 2,0 (jesli 1.0 to odpowiedz nasuwa sie sama...
2) Jakie urzadzenie podlaczasz? Jesli zgodne z win to nie powinienes miec problemow i wlozenie CD Windows powinno pomoc, ale obawiam sie ze potrzebyjesz sterownik od urzadzenia ktore masz po drugiej stronie USB.
Pozdrawiam...
A tak apropos to czy ktos z Was laczyl 2 PCty po USB... Bo ja od wczoaj probuje i cos mi nie idzie... Jak ktos ma w tym temaci edoswiadczenie to prosze o info: melex@zak.lodz.pl
Po pierwsze... MYŚLEC!!!
...To znaczy, ze sterowniki USB 2 nie sa w ogole zainstalowane z Windows XP. Znajdz je na CDROM z WXP i zainstaluj.
MD....
jak nie są zainstalowane znaczy, że facet ma Windę XP bez SP1. Proponuję ściągnąć łatkę Service Pack 1 ze stron Majktosofta
Pozdro
Groover
MD....
jak nie są zainstalowane znaczy, że facet ma Windę XP bez SP1. Proponuję ściągnąć łatkę Service Pack 1 ze stron Majktosofta

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl