ot - dla zainteresowanych, któży zastanawiają się jak poprawi się wydajność przy zmianie CPU - taka zależność
procesor P4 - 1.8 (szyna 400) - wynik - 5
procesor P4 - 2.8 (szyna 533) - wynik - 9
gdzie wynik oznacza maksymalną liczbe śladów w projekcie ... na śladzie był zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w trybach najbardziej obciążających procesor. (cubase SL2)
wlasnie zmienilem cpu wiec mialem okazje ztestowac.
pomyślałem, ze sie podziele
Wydajność procesorów
Warszawa - 'home' studio
Re: Wydajność procesorów
...ot - dla zainteresowanych, któży zastanawiają się jak poprawi się wydajność przy zmianie CPU - taka zależność
gdzie wynik oznacza maksymalną liczbe śladów w projekcie ... na śladzie był zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w trybach najbardziej obciążających procesor. (cubase SL2)
pomyślałem, ze sie podziele...
no to niezbyt ciekawy wwynik masz na takim sprzęcie, przed chwilą sprawdziłem na najbardziej kontrowersyjnej konfiguracji czyli:
płyta ECS, Athlon 1700XP+, Audygy player, SX2
przy latency 20ms 8 śladów
przy 40ms 10 śladów Audio na każdym w insercie zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w przypadkowych presetach
pomyślałem, ze sie podziele...
no to niezbyt ciekawy wwynik masz na takim sprzęcie, przed chwilą sprawdziłem na najbardziej kontrowersyjnej konfiguracji czyli:
płyta ECS, Athlon 1700XP+, Audygy player, SX2
przy latency 20ms 8 śladów
przy 40ms 10 śladów Audio na każdym w insercie zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w przypadkowych presetach
Re: Wydajność procesorów
przy 40ms 10 śladów Audio na każdym w insercie zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w przypadkowych presetach...
to własnie ma znaczenie
bo preset presetowi nie równy są takie które mało obciążają procesor i są takie które go łoją niemiłosiernie
antoni
PSP
to własnie ma znaczenie
bo preset presetowi nie równy są takie które mało obciążają procesor i są takie które go łoją niemiłosiernie
antoni
PSP