Wydajność procesorów

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
msieczko
Wydajność procesorów

Post autor: msieczko » wtorek 31 sie 2004, 22:42

ot - dla zainteresowanych, któży zastanawiają się jak poprawi się wydajność przy zmianie CPU - taka zależność

procesor P4 - 1.8 (szyna 400) - wynik - 5

procesor P4 - 2.8 (szyna 533) - wynik - 9

gdzie wynik oznacza maksymalną liczbe śladów w projekcie ... na śladzie był zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w trybach najbardziej obciążających procesor. (cubase SL2)

wlasnie zmienilem cpu wiec mialem okazje ztestowac.

pomyślałem, ze sie podziele
Warszawa - 'home' studio

Sebek

Re: Wydajność procesorów

Post autor: Sebek » środa 01 wrz 2004, 01:24

...ot - dla zainteresowanych, któży zastanawiają się jak poprawi się wydajność przy zmianie CPU - taka zależność

procesor P4 - 1.8 (szyna 400) - wynik - 5

procesor P4 - 2.8 (szyna 533) - wynik - 9

gdzie wynik oznacza maksymalną liczbe śladów w projekcie ... na śladzie był zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w trybach najbardziej obciążających procesor. (cubase SL2)

wlasnie zmienilem cpu wiec mialem okazje ztestowac.

pomyślałem, ze sie podziele...

no to niezbyt ciekawy wwynik masz na takim sprzęcie, przed chwilą sprawdziłem na najbardziej kontrowersyjnej konfiguracji czyli:

płyta ECS, Athlon 1700XP+, Audygy player, SX2

przy latency 20ms 8 śladów

przy 40ms 10 śladów Audio na każdym w insercie zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w przypadkowych presetach

Awatar użytkownika
PSP
Kontakt:

Re: Wydajność procesorów

Post autor: PSP » środa 01 wrz 2004, 09:38

przy 40ms 10 śladów Audio na każdym w insercie zapięty Vintage Warmer oraz MasterEQ w przypadkowych presetach...

to własnie ma znaczenie

bo preset presetowi nie równy są takie które mało obciążają procesor i są takie które go łoją niemiłosiernie

antoni

PSP

ODPOWIEDZ