Sprzęt z USA
Mam takie pytanko, chce kupic sprzet w USA(dokladnei to mixer denon DN-X1500 albo Vestax PMC-37 pro) problem teraz tkwi w napieciu ,co musze zrobic zeby ten sprzet dzialal w Polsce
Re: Sprzęt z USA
...Mam takie pytanko, chce kupic sprzet w USA(dokladnei to mixer denon DN-X1500 albo Vestax PMC-37 pro) problem teraz tkwi w napieciu ,co musze zrobic zeby ten sprzet dzialal w Polsce ...
Kupic Transformator ..... 110 V ---> 220 V . mam kilka starszych instrumentow ktore działaja w ten sposob , wszystkie nowe działaja na 220 . lub 110
Kupic Transformator ..... 110 V ---> 220 V . mam kilka starszych instrumentow ktore działaja w ten sposob , wszystkie nowe działaja na 220 . lub 110
...Mam takie pytanko, chce kupic sprzet w USA(dokladnei to mixer denon DN-X1500 albo Vestax PMC-37 pro) problem teraz tkwi w napieciu ,co musze zrobic zeby ten sprzet dzialal w Polsce ...
na allegro jest tego w pyte
przykład
na allegro jest tego w pyte
przykład
ja osobiscie nie ladowalbym sie w graty na 110. kumpel kupil piec, kupil wlasnie ten bajer do zmiany napiecia o ktorym mowa i tak naprawde wszystko zaczyna mu pomalu siadac. no chyba ze ma przelacznik 110-220, bo i tak bywa (patrz behringer)
Kupic Transformator ..... 110 V ---> 220 V . mam kilka starszych instrumentow ktore działaja w ten sposob , wszystkie nowe działaja na 220 . lub 110 ...
raczej 230 > 110 ... z tego co wiem są dwa typu konstrukcji ... nie znam szczegółów technicznych ale do takie sprzętu najlepszy jest układ oparty na solidnym transformatorze.
Sam mam taki transformator o maksymalnym obciążeniu 1000W (przy 110V) i podłączam do niego wzmacniacz gitarowy (maksymalny pobór 440W) i działa doskonale.
mnie kosztowało to ... nie pamiętam dokładnie ale ok. 250 pln.
raczej 230 > 110 ... z tego co wiem są dwa typu konstrukcji ... nie znam szczegółów technicznych ale do takie sprzętu najlepszy jest układ oparty na solidnym transformatorze.
Sam mam taki transformator o maksymalnym obciążeniu 1000W (przy 110V) i podłączam do niego wzmacniacz gitarowy (maksymalny pobór 440W) i działa doskonale.
mnie kosztowało to ... nie pamiętam dokładnie ale ok. 250 pln.
Warszawa - 'home' studio