Problem z V-Amp 2

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
pawelsz
Problem z V-Amp 2

Post autor: pawelsz » sobota 24 lip 2004, 10:43

Witam, od ponad roku mam V-Amp2 nie jest to mile urzadzenie w oblsudze. Juz caly czas mecze sie z niektorymi rzeczami. Chce podlaczyc moj sprzet przez MIDI do kompa mam kabel, oraz soft ze strony v-amp.com a ciagle wyskakuje mi error ze nie mozna polaczyc. Na dodatek instrukcja jest po angielsku (od vampa) doczytalem tylko ze w efekcie musze ustawic midi pod przyciskiem A wejsc w edycje ustawic 1. ale nie laczy mi sie z kompem POMOCY!! ma ktos moze spolszczona wersje instrukcji do V-Amp2 ? zaplace nawet za nia!! Blagam pomozcie...
i love rock\'n\'roll

Awatar użytkownika
santana.uk

Re: Problem z V-Amp 2

Post autor: santana.uk » niedziela 25 lip 2004, 19:23

Jesli myslisz ze to jest skomplikowany sprzet to sproboj skonfigurowac wyjscia w Genesis 3 ( bez instrukcji ani rusz;)

Ja rowniez mam Vampirka od roku ale juz po 2 tyg robilem wszystko na pamiec, z jednym malym wyjatkiem MIDI, tego jeszcze nie udalo mi sie odpalic ale w moim przypadku byl to wadliwy kabelek(adapter gameport=>midi) sprawdz go na innym sprzecie.

Chwilowo wiekszej wiedzy nie posiadam a w instrukci o komunikacji midi i tak za wiele nie napisali.

Rezyseria dzwieku - Poznań

Awatar użytkownika
msieczko

Re: Problem z V-Amp 2

Post autor: msieczko » niedziela 25 lip 2004, 21:16

do podłączenia vampa dp komputera potrzebyjesz 2 kabli midi.

wpinasz je:

KOMPUTER midi out >> VAMP midi in

KOMPUTER midi in << VAMP midi out

w samym v-ampie nie trzeba nic ustawiac - po prostu odpalasz program na komputerze i powinien on znalezc VAMP'a po midi ... zakladajaz, ze midi funkcjonuje Ci prawidłowo
[addsig]
Warszawa - 'home' studio

ODPOWIEDZ