Przewody?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mytnik
Przewody?

Post autor: mytnik » wtorek 20 lip 2004, 19:08

Moje małe "studio" to biórko z komputerem z dwoma kartami, 2 parami odsłuchu, laptopem, mikserem, preampami i dodatkowo skanerem i drukarką. Wszystkie przewody audio, AC, LAN, USB i zasilacze to niezły "burdel". Nie mam żadnej koncepcji na jakikolwiek ład. Pytanie moje brzmi: Czy dozwolone jest krzyżowanie się i stykanie przewodów audio z sieciowymi-AC?

p.s. dodatkowe zakłócenie to jeszcze na domiar złego monitor CRT.
drummer

Awatar użytkownika
Sroka

Re: Przewody?

Post autor: Sroka » wtorek 20 lip 2004, 23:07

...Moje małe "studio" to biórko z komputerem z dwoma kartami, 2 parami odsłuchu, laptopem, mikserem, preampami i dodatkowo skanerem i drukarką. Wszystkie przewody audio, AC, LAN, USB i zasilacze to niezły "burdel". Nie mam żadnej koncepcji na jakikolwiek ład. Pytanie moje brzmi: Czy dozwolone jest krzyżowanie się i stykanie przewodów audio z sieciowymi-AC?

p.s. dodatkowe zakłócenie to jeszcze na domiar złego monitor CRT....

Nie powinno się krzyżować niskiego napięcia z wysokim.

Sprawa jest prosta wszystkie przewody napięcia sieciowego z czepić plastikowymi paskami razem, a reszta sygnałowa niskiego napięcia także razem i pozamiatane.

Ja mam kartę Delta 1010LT i niestety ta karta ma wielki bałagan związany z przewodami.

Rozwiązałem to w ten sposób że kupiłem dwa kable po cztery pary na kabel z końcówkami chinch - jack i wszystko do miksera transportuję przez te dwa przewody.

Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
mytnik

Re: Przewody?

Post autor: mytnik » środa 21 lip 2004, 11:13

nie unikne tego w odsłuchach, tam niestety będą kable sie krzuzować, a i z wejściami line w karcie będzie problem, ponieważ karta ma wejscia i wyjścia z tyłu obok zasilacza:(
drummer

ODPOWIEDZ