Bellari MP 105 wycofany
Przymierzam się do zakupu preampa i właśnie się dowiedziałem że ww model został wycofany i już go nie ma u dystrybutora. Który wybrać?
1. Art Tube MP
Art Tube MP OPL
Art Tube MP Studio (czy jest sens przepłacać za limiter i wskaźnik? czy model Tube MP, który kosztuje 450 wystarczy? chodzi o nagrania głównie wokalu)
2. Nady TMP-1 (745 PLN)
1. Art Tube MP
Art Tube MP OPL
Art Tube MP Studio (czy jest sens przepłacać za limiter i wskaźnik? czy model Tube MP, który kosztuje 450 wystarczy? chodzi o nagrania głównie wokalu)
2. Nady TMP-1 (745 PLN)
drummer
Re: Bellari MP 105 wycofany
...Przymierzam się do zakupu preampa i właśnie się dowiedziałem że ww model został wycofany i już go nie ma u dystrybutora. Który wybrać?
1. Art Tube MP
Art Tube MP OPL
2. Nady TMP-1 (745 PLN)...
Uważaj teraz jak się posypią dosyć negatywne uwagi na temat wyżej wymienionych. Całkiem niedawno był podobny post.
Również w wypowiedziach padnie: kup pan mały mikser (np Soundcraft Compact 4).
Oczywiście w pełni będę się zgadzałz wypowiedziami, za takie pieniądze nie kupisz fajnego przedwzmacniacza lampowego, co by o nich w gazetach nie pisali.
1. Art Tube MP
Art Tube MP OPL
2. Nady TMP-1 (745 PLN)...
Uważaj teraz jak się posypią dosyć negatywne uwagi na temat wyżej wymienionych. Całkiem niedawno był podobny post.
Oczywiście w pełni będę się zgadzałz wypowiedziami, za takie pieniądze nie kupisz fajnego przedwzmacniacza lampowego, co by o nich w gazetach nie pisali.

...A czemóż to wycofali ten genialny preamp ze swojej oferty?...
Wypowiedz znaleziona w necie: "Single Channel pre-amp. Just horrible enough to make bass sound really cool...sometimes."
Wypowiedz znaleziona w necie: "Single Channel pre-amp. Just horrible enough to make bass sound really cool...sometimes."

...
Niestety władowałem się jakiś czas temu w behringer eurorack mx 802 a...
chyba nie warto przez to nagrywać:(

Niestety władowałem się jakiś czas temu w behringer eurorack mx 802 a...
chyba nie warto przez to nagrywać:(
drummer
#Miałem, nie ma tragedii. Typowy półprzewodnikowy przedwzmacniacz, który lekko szumi z mikr. dynamicznymi.
...
a jak w przypadku mikrofonu pojemnościowego? firma mxl modelu nie pamiętam :)
...
a jak w przypadku mikrofonu pojemnościowego? firma mxl modelu nie pamiętam :)
drummer
wracając do Bellari - wczoraj dostałem ten preamp zamówiony we wttorek w sklepie internetowym.,,...wciaz mozna je kupić...
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
...wracając do Bellari - wczoraj dostałem ten preamp zamówiony we wttorek w sklepie internetowym.,,...wciaz mozna je kupić......
A w jaim sklepie?? podaj link jak mozesz
A w jaim sklepie?? podaj link jak mozesz
drummer
...a jak w przypadku mikrofonu pojemnościowego? firma mxl modelu nie pamiętam :)...
W tym przypadku raczej szumu nie będzie. Mikrofon pojemnościowy daje silny sygnał i nie będzie potrzeby ustawiania dużej czułości. Potencjometr bedzie ustawiony na wzmocnienie około 40dB i mniej, a przy takim ustawieniu szumu praktycznie nie było.
Najpierw poćwicz z Behringerem.
Zobacz na stronie Groovera jakie ładne nagrania zrobił na preampie wbudowanym w kartę dźwiękową MAYA44, ...a skałda się on z jedngo układu scalonego za 3 zł i kilku elementów.
...
Szkoda że niemogę znaleźć:(
W tym przypadku raczej szumu nie będzie. Mikrofon pojemnościowy daje silny sygnał i nie będzie potrzeby ustawiania dużej czułości. Potencjometr bedzie ustawiony na wzmocnienie około 40dB i mniej, a przy takim ustawieniu szumu praktycznie nie było.
Najpierw poćwicz z Behringerem.
Zobacz na stronie Groovera jakie ładne nagrania zrobił na preampie wbudowanym w kartę dźwiękową MAYA44, ...a skałda się on z jedngo układu scalonego za 3 zł i kilku elementów.
...
Szkoda że niemogę znaleźć:(
drummer