Czy wywalic sb.live czy pokładową karte?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr-hammond
Czy wywalic sb.live czy pokładową karte?

Post autor: mr-hammond » czwartek 17 cze 2004, 00:01

Skoro juz nabyłem karte ( mam nadzieje ze jutro juz bedzie ) , to mam takie pytanko z jakiej karty korzystac z wejscia midi ??

CZy z plyty głównej ac97czy z sb.live ? CZy ma to duze znaczenie ?

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Sroka

Re: Czy wywalic sb.live czy pokładową karte?

Post autor: Sroka » czwartek 17 cze 2004, 00:21

Jak już założyłeś, aby kupić kartę to trzeba było kupić ze zintegrowanym interfacem MIDI.

A tak to będzie wiele konfliktów sprzętowych, bo niestety „Każdy pies z innej budy” nie jest zalecanym rozwiązaniem szczególnie, że dwa urządzenia są z tej samej kategorii.

Ale skoro już tak to nie ma różnicy, którego będziesz używał, ja bym preferował ten zintegrowany.

Jeżeli potrzebujesz więcej wyjść MIDI to musisz zainwestować w interface MIDI na USB. Pozdrawiam, Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 17 cze 2004, 09:22

chodzi mi póki co tylko o wprowadzanie komunikatów midi z jednej klawiatury , za niedługo dokupie do maya tą karte z midi i optykami , tylko teraz mam dylemat co zostawic na port midi ?:)

Pozdro

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » czwartek 17 cze 2004, 12:20

...chodzi mi póki co tylko o wprowadzanie komunikatów midi z jednej klawiatury , za niedługo dokupie do maya tą karte z midi i optykami , tylko teraz mam dylemat co zostawic na port midi ?:)

Pozdro

PAWEŁ...

No to ci napisałem ze pokładową, bo to bez znaczenia a będziesz miał zainstalowane mniej składników.

Nie musisz instalować żadnych dodatków dokarty typu playery MP3 i inne takie tam wystarczą sterowniki.

Pozdrawima, Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » czwartek 17 cze 2004, 15:14

No to ci napisałem ze pokładową, bo to bez znaczenia a będziesz miał zainstalowane mniej składników.

Nie musisz instalować żadnych dodatków dokarty typu playery MP3 i inne takie tam wystarczą sterowniki.

Pod warunkiem, że obie karty się ze sobą nie pogryzą. Ja sam instalując Audigy SB, musiałem zrezygnować z analogicznego zasobu płyty głównej (mimo, iż zależało mi na dodatkowym wyjściu MIDI). Z problemem tym nie spotkałem się podczas wspólnego użytkowania innych kart (np Korga 1212I/O z SB Audigy ani Korga z kartą z płyty).

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

ODPOWIEDZ