Klawiatura komputerowa w Reasonie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
lajner
Klawiatura komputerowa w Reasonie

Post autor: lajner » sobota 22 maja 2004, 18:11

Czy znacie może jakiś plugin albo coś w tym stylu do Reasona 2.5 któy pozwala użyć klawiatury komputerowej jako klawiatury MIDI bo nie chce mi sie juz jej co chwile wyciągać.
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
cichydd

Re: Klawiatura komputerowa w Reasonie

Post autor: cichydd » sobota 22 maja 2004, 21:27

...Czy znacie może jakiś plugin albo coś w tym stylu do Reasona 2.5 któy pozwala użyć klawiatury komputerowej jako klawiatury MIDI bo nie chce mi sie juz jej co chwile wyciągać....

Najlepsze jest kombo z dwóch programów :

Virtual Midi Keyboard i

Midi Yoke

Daje to wirtualne porty MIDI widziane przez system do których kierujesz sygnał z wirtualnej klawiatury. Działa aż miło. Poszukaj pobierz i ewentualnie pytaj jak to ustawić.

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » niedziela 23 maja 2004, 09:47

......Czy znacie może jakiś plugin albo coś w tym stylu do Reasona 2.5 któy pozwala użyć klawiatury komputerowej jako klawiatury MIDI bo nie chce mi sie juz jej co chwile wyciągać....

Najlepsze jest kombo z dwóch programów :

Virtual Midi Keyboard i

Midi Yoke

Daje to wirtualne porty MIDI widziane przez system do których kierujesz sygnał z wirtualnej klawiatury. Działa aż miło. Poszukaj pobierz i ewentualnie pytaj jak to ustawić....

Zainstalowałem ten Virtual Midi Keyboard i ściągnałem Midi Yoke. Co dalej bo nie umie sie w tym zabardzo połapać
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 23 maja 2004, 19:58

Zainstalowałem ten Virtual Midi Keyboard i ściągnałem Midi Yoke. Co dalej bo nie umie sie w tym zabardzo połapać...

Dalej GG 908208

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » niedziela 23 maja 2004, 23:17

Krótko : W VMK wybierasz MIDI Yoke 1 jako port midi. W sekwencerze również musisz wybrać ten port na danej scieżce ( akurat nie znam się na Reasonie ale w Cubase po prostu MIDI in na kanale od danego instrumentu. I gra.

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » poniedziałek 24 maja 2004, 15:57

...Krótko : W VMK wybierasz MIDI Yoke 1 jako port midi. W sekwencerze również musisz wybrać ten port na danej scieżce ( akurat nie znam się na Reasonie ale w Cubase po prostu MIDI in na kanale od danego instrumentu. I gra....

Ale tam nie ma do wyboru MIDI Yoke 1
aro - ruda ślaska

ODPOWIEDZ