Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
tomsfactory
Wzmacniacz, ale jaki?
autor: tomsfactory » czwartek 06 maja 2004, 19:29
witajcie mam pyatnko
Mam Tannoye reveale passiv - i mysle nad tym czym je popchnac.
Mysle o czyms - co umozliwi mi obsługe kilku zrodel dzwieku i słuchawek, wiec mini koncowki mocy w stylu samson servo, etc raczej odpadaja. Ale czy wzmacniacz w stylu Harman, albo Luxman to dobre wyjscie?????
Doradzcie
-
szczawik
autor: szczawik » piątek 07 maja 2004, 00:51
Ja posiadam starego ( ok 20 lat ) technicsa su-v900 wg instrukcji pobór prądu 920 W. możliwośc podłączenie kilku źródeł , możliwośc nagrywania z jednago źródała na inne , konstrukcja w pełni dual - mono osobne tranzystory na prawy i lewy kanał , osobne płyty drukowane, brzmi bardzo dobrze nie to co współczesne" brzęczki" , bas mocny i szybki gitara brzmi jak gitara. Do tego jest fajna opcja/guzieczek dzięki której sygnał nie idzie przez cały układ ( w którym jest min regulacja balansu , loudness , bass i treble ) tylko prosto na końcówkę bez możliwości jakiejkolwiek korekcji....przydaje się. Możliwość podłączenia 4 kolumn lub dwóch dwoma kablami ( bi - wire ) i za to wszystko zapłacimy ok 1000 zł ( używane ). Jak dla mnie to ten sprzet nie ma porównania do współczesnych o wiele droższych konstrukcji.
[addsig]
...:: Łódź ::...