Problem z MIDI
Witam wszystkich. Mam duży problem i proszę o pomoc , bo nie za bardzo mogę sobie z nim poradzić . Niedawno zakupiłem yamahę Motif i do komunikacji pomiędzy nim a komputerem wykorzystuję złącze USB i program Files Utility . Gdy przerzucę sobie jakiś utwór do klawisza z komputera to jego początkowy takt zaczyna się np. od 20 taktu lub np.25. , mimo że na sekwencerze programowym jest to takt 1 lub 2 . Jeden na trzy przerzucone utwory zaczyna się normalnie . Nie wiem czy ten błąd następuje podczas transmisji z komputera czy też brakuje jakiegoś komunikatu . Tak po za tym to motif jest super . Dzięki za jakąkolwiek pomoc .Paweł
Re: Problem z MIDI
...Witam wszystkich. Mam duży problem i proszę o pomoc , bo nie za bardzo mogę sobie z nim poradzić . Niedawno zakupiłem yamahę Motif i do komunikacji pomiędzy nim a komputerem wykorzystuję złącze USB i program Files Utility . Gdy przerzucę sobie jakiś utwór do klawisza z komputera to jego początkowy takt zaczyna się np. od 20 taktu lub np.25. , mimo że na sekwencerze programowym jest to takt 1 lub 2 . Jeden na trzy przerzucone utwory zaczyna się normalnie . Nie wiem czy ten błąd następuje podczas transmisji z komputera czy też brakuje jakiegoś komunikatu . Tak po za tym to motif jest super . Dzięki za jakąkolwiek pomoc .Paweł...
Cze , mogę sprubowac Ci pomóc GG 2131151
Cze , mogę sprubowac Ci pomóc GG 2131151