Jaki preamp mikrofonowy?
ostatnio pozbylem sie kilku syntezatorow aby kupic pianino....teraz mam problem z nagrywaniem......poszukuje preampu na dwa mikrofony;jeden do wokalu i nagrywania sitaru a drugi do pianina........poszukuje produktow w cenie nie przekraczajacej 1400zl(toi takduzo).w firmie na emili plater(w-wa) proponowali mi produkt firmy ART...model TPS.cena:1050 zl....nie mam zielonego pojecia co to jest....chcialbym sie dowiedziec jakie sa inne alternatywy....
lubie halas
Re: Jaki preamp mikrofonowy?
polecam produkty Studio Project, za taką cenę jakość super. Ja używam do wokalu mikrofonu B1 i preampu VTB1, naprwdę super, poprzednio nagrywałem na Neumanie TLM 103 i nie widzę specjalnej różnicy, nagrywam głownie reklamy, powieści radiowe i różne multimedia i do tego ten sprzęt jak najbardziej polecam, no i cena jest super, za ten zestaw zapłaciłem niecałe 1400 zł w http://www.dynabit.interkom.pl/, wprawdzie trochę czekałem, bo w stanach na granicy były problemy i cofali kilka razy, za to firma w Polsce razem z przeprosinami nie policzyła mi kosztów transportu firmą kurierską. Także polecam. Możesz posłuchać testowych nagrań na www.mikrofonika.net , tam jest porównanie B1, AKG 3000 i Neumana TLM 103.
Pozdrawiam
s_13
Pozdrawiam
s_13
...polecam produkty Studio Project, za taką cenę jakość super. Ja używam do wokalu mikrofonu B1 i preampu VTB1, naprwdę super, poprzednio nagrywałem na Neumanie TLM 103 i nie widzę specjalnej różnicy, nagrywam głownie reklamy, powieści radiowe i różne multimedia i do tego ten sprzęt jak najbardziej polecam, no i cena jest super, za ten zestaw zapłaciłem niecałe 1400 zł w http://www.dynabit.interkom.pl/, wprawdzie trochę czekałem, bo w stanach na granicy były problemy i cofali kilka razy, za to firma w Polsce razem z przeprosinami nie policzyła mi kosztów transportu firmą kurierską. Także polecam. Możesz posłuchać testowych nagrań na http://www.mikrofonika.net , tam jest porównanie B1, AKG 3000 i Neumana TLM 103.
Pozdrawiam
s_13
...
No bez przesady - B1 i Neumann TLM 103 to dwie różne klasy mikrofonów.
Pozdrawiam
s_13
...
No bez przesady - B1 i Neumann TLM 103 to dwie różne klasy mikrofonów.
......polecam produkty Studio Project, za taką cenę jakość super. Ja używam do wokalu mikrofonu B1 i preampu VTB1, naprwdę super, poprzednio nagrywałem na Neumanie TLM 103 i nie widzę specjalnej różnicy, nagrywam głownie reklamy, powieści radiowe i różne multimedia i do tego ten sprzęt jak najbardziej polecam, no i cena jest super, za ten zestaw zapłaciłem niecałe 1400 zł w http://www.dynabit.interkom.pl/, wprawdzie trochę czekałem, bo w stanach na granicy były problemy i cofali kilka razy, za to firma w Polsce razem z przeprosinami nie policzyła mi kosztów transportu firmą kurierską. Także polecam. Możesz posłuchać testowych nagrań na http://www.mikrofonika.net , tam jest porównanie B1, AKG 3000 i Neumana TLM 103.
Pozdrawiam
s_13
...
No bez przesady - B1 i Neumann TLM 103 to dwie różne klasy mikrofonów....
masz an mysli marki czy jakość dzwieku..
Pozdrawiam
s_13
...
Studio Projects VTB-1 Mam i kocham :) do tego kondensator SP B-1 za tą kase nie ma nic chyba lepszego :)
.........polecam produkty Studio Project, za taką cenę jakość super. Ja używam do wokalu mikrofonu B1 i preampu VTB1, naprwdę super, poprzednio nagrywałem na Neumanie TLM 103 i nie widzę specjalnej różnicy, nagrywam głownie reklamy, powieści radiowe i różne multimedia i do tego ten sprzęt jak najbardziej polecam, no i cena jest super, za ten zestaw zapłaciłem niecałe 1400 zł w http://www.dynabit.interkom.pl/, wprawdzie trochę czekałem, bo w stanach na granicy były problemy i cofali kilka razy, za to firma w Polsce razem z przeprosinami nie policzyła mi kosztów transportu firmą kurierską. Także polecam. Możesz posłuchać testowych nagrań na http://www.mikrofonika.net , tam jest porównanie B1, AKG 3000 i Neumana TLM 103.
Pozdrawiam
s_13
...
...
Chociażby jakość dźwięku, czułość no i wykonanie, a co za tym idzie i markę. Gdyby parametry były naprawdę porównywalne Neumann kosztowałby 550-600 zł, a nie 3500 zł. Słyszałem te same rzeczy nagrywane na obu tych mikrofonach (przez przedwzmacniacz TL AUDIO seria Ivory 2 - MKII 5050) i Neumann wypada nieporównywalnie lepiej. Mniejsze szumy, lepiej i wierniej zbiera dźwięk niż jego kolega SP B1 - to podstawowe różnice.
Pozdrawiam
s_13
...
...
Chociażby jakość dźwięku, czułość no i wykonanie, a co za tym idzie i markę. Gdyby parametry były naprawdę porównywalne Neumann kosztowałby 550-600 zł, a nie 3500 zł. Słyszałem te same rzeczy nagrywane na obu tych mikrofonach (przez przedwzmacniacz TL AUDIO seria Ivory 2 - MKII 5050) i Neumann wypada nieporównywalnie lepiej. Mniejsze szumy, lepiej i wierniej zbiera dźwięk niż jego kolega SP B1 - to podstawowe różnice.
OK, OK - poprawiam się:) Oczywiście nie doczytałem dokładnie i stąd ta polemika. Zwracam honor. Nie zauważyłem "VT" przed "B1". "VTB1" jest lampowym mikrofonem i nie słyszałem go w akcji. Pozdrawiam
...OK, OK - poprawiam się:) Oczywiście nie doczytałem dokładnie i stąd ta polemika. Zwracam honor. Nie zauważyłem "VT" przed "B1". "VTB1" jest lampowym mikrofonem i nie słyszałem go w akcji. Pozdrawiam...
Ojoj.
Mikrofon lampowy StudioProjects nazywa się VB1, a tu jednak była mowa o modelu tranzystorowym B1. VTB-1 to nazwa niskobudżetowego przedwzmacniacza z żaróweczką, który według niektórych ładnie gra. Może i prawda
Ojoj.
Mikrofon lampowy StudioProjects nazywa się VB1, a tu jednak była mowa o modelu tranzystorowym B1. VTB-1 to nazwa niskobudżetowego przedwzmacniacza z żaróweczką, który według niektórych ładnie gra. Może i prawda

VTB-1 to nazwa niskobudżetowego przedwzmacniacza z żaróweczką, który według niektórych ładnie gra. Może i prawda
...
MB niedługo Wychodzi nasza płyta, zespół nazywa się "ASPIRINE" czasem puszczają nas w RMF FM i musze Ci powiedzieć kolego, że nie mieliśmy żadnych pretensji odnośnie wokalu włącznie z Unversal music!! Wokal nagrany na SP-B1 + VTB-1 Czasem wystarczą umiejętności a nie Sprzęt najwyższej półki - Nie powiem bo też bym wolał być posiadaczem Neumana czy Braunera i preampa np. TL Audio :) Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma :)
Pozdro- Robert

MB niedługo Wychodzi nasza płyta, zespół nazywa się "ASPIRINE" czasem puszczają nas w RMF FM i musze Ci powiedzieć kolego, że nie mieliśmy żadnych pretensji odnośnie wokalu włącznie z Unversal music!! Wokal nagrany na SP-B1 + VTB-1 Czasem wystarczą umiejętności a nie Sprzęt najwyższej półki - Nie powiem bo też bym wolał być posiadaczem Neumana czy Braunera i preampa np. TL Audio :) Jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma :)
Pozdro- Robert

......OK, OK - poprawiam się:) Oczywiście nie doczytałem dokładnie i stąd ta polemika. Zwracam honor. Nie zauważyłem "VT" przed "B1". "VTB1" jest lampowym mikrofonem i nie słyszałem go w akcji. Pozdrawiam...
Ojoj.
...
MB, You have absolutely right! W takim razie stoję na stanowisku takim, jak kilka postów wcześniej. Neumann Power!!;-) A przy okazji czy ktoś słyszał może nagrania, do rejestracji których używano któregoś z mikrofonów Braunera (np.: model Phantom) ?
Ojoj.

MB, You have absolutely right! W takim razie stoję na stanowisku takim, jak kilka postów wcześniej. Neumann Power!!;-) A przy okazji czy ktoś słyszał może nagrania, do rejestracji których używano któregoś z mikrofonów Braunera (np.: model Phantom) ?