Przez około 2 lata walczyłem dzielnie na JBL 305 ale stwierdziłem, że chce coś lepszego. No to będąc zadowolonym użytkownikiem 305 zamówiłem nowe JBL 306, niby wszystko spoko ale w moim pomieszczeniu powodują one sporo dziwnego basu, takiego zamulonego, jestem pewien, że to wina pomieszczenia jednak na razie nic z tym za bardzo nie zrobię przez jakiś czas. Do tego te JBl 306 się chyba zepsuły po 1 dniu testów, coś zaczęło trzeszczeć w jednym z głośników wysoko tonowych. No i chyba nie było to mocne upgrade bo nie było efektu wow

Więc podsumowując szukam czegoś wmiare dobrego: zastanawiam się jeszcze nad Focal alpha 65, po pierwsze mają bas reflex z przodu, może to rozwiąże trochę problemów z basem ? Dodam, że monitory będą stały przy ścianie, mogę je odsunąć maks 30-40 cm. Zastanawiam się jeszcze nad adamami A5x, albo to już maks jaki moge przeznaczyć i nie wiem czy aż tyle chce to Dynaudio Lyd 7 (sa na allegro za niecałe 1700 za sztukę i generalnie wiecej niz 1700 za jeden monitor nie chce już wydawać ).
Jak myślicie co wybrać ? I czy bas reflex z przodu może coś zmienić w mojej sytuacji ?
Pozdrawiam !