Motu Micro Lite, dziwny problem!?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Sroka
Motu Micro Lite, dziwny problem!?

Post autor: Sroka » niedziela 07 gru 2003, 17:45

W swoim studio mam już kartę Delta 1010LT która posiada jedną parę In, Out MIdi .

Z racji tego że posiadam trzy moduły dokupiłem interface Midi Motu Micro lite i od razu natknąłem się na kłopoty.

Wszystkie te moduły podłączyłem przez nowy interface motu.

Klawiaturę też podłączyłem do niego.

Czyli z midi w delta nie korzystam.

W aranżacjach używam praktycznie wszystkich modułów na raz.

Ścieżki Drum wysyłam do portu midi 1 do którego mam podłączony drum module, a resztę do dwóch pozostałych zależy od zapotrzebowania.

Jak odczytam z pliku z aranżację odtwarzam ją to jest ok. .

Ale gdy zrobię Stop i zacznę grać od początku to moduły między sobą zaczynają grać instrumenty w innych tonacjach .

W module Drum jest wszystko tak jak trzeba Ale w sound module dźwięki grają na zmianę w zmienionych tonacjach.

Po wyłączeniu modułów czyli z resetowaniu graok a jak nacisnę dwarazy spację czyli zacznę grać od początku znów jest to samo.

Co jest nie tak wszystko jest zainstalowane działa zmieniałem już sterowniki i dalej to samo.

Czy może Delta mieć konflikt z Motu?

Pomocy mam 30 dni i mogę te motu zwrócić do sklepu.

Pozdrawiam

Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
JacekH

Re: Motu Micro Lite, dziwny problem!?

Post autor: JacekH » niedziela 07 gru 2003, 18:20

Wyłącz Reset on Stop w Preferencjach i zobacz, co będzie się działo. Czy ten interfejs MIDI ma jakieś Menu, czy w ogóle jest konfigurowalny? O ile się przestraja? Czy o tyle, ile wynosi zakres PitchBend? (domyślnie dwa połtony). Może znajdziemy winnego

Jacek

Awatar użytkownika
Sroka

Re: Motu Micro Lite, dziwny problem!?

Post autor: Sroka » niedziela 07 gru 2003, 18:48

...Wyłącz Reset on Stop w Preferencjach i zobacz, co będzie się działo. Czy ten interfejs MIDI ma jakieś Menu, czy w ogóle jest konfigurowalny? O ile się przestraja? Czy o tyle, ile wynosi zakres PitchBend? (domyślnie dwa połtony). Może znajdziemy winnego

Jacek...

Interfejs nie ma zadniego menu .

Instaluje się sterowniki MOTU USB MIDI i MOTU MIDI DEVICE

Ustawiam w cubase kanał wejścia w moim przypadku MIdi IN 5 wejście klawiatury i trzy wyjścia Out1 Drum module, Out2 Yamaha , Out3 Roland

I te odstrojenie jest pomiędzy Rolandem a Yamahą.

Gdyby było to też dla drum module to zmieniały by się instrumenty perkusyjne, a tak się nie dzieje.

A jeszcze próbowałem odłączać klawiaturę podczas odtwarzania bo myślałem że to może klawiatura "świruje" no ale dalej to samo.

A jeszcze jedno zjawisko to takie że instaluje interfejs, konfiguruje w Cubase działają wejścia wyjścia jest ok. Jak zrobię restart komputera odpalam ponownie cubase no i nie ma połączenia cubase widzi Wszystkie wejścia i wyjścia midi Motu ale nie ma komunikacij czyli nie można nic nagrać ani odtworzyć.

Jak zrobię ponowną instalację Motu to bez resetu działa a jak zrobię restart to znowu jest tak samo.

Zmieniałem już USB gniazda, sterowniki i dalej jest ten problem.

Może problem jest w instalacji?

Pozdrawiam

Sroka

Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

ODPOWIEDZ