Dokonałem zakupu monitorów Eve Audio SC 207 (wcześniej korzystałem z KrK Rp 6 G3) i problem polega na tym, że strasznie zaczął dudnić mi bas w moim pomieszczeniu.
Zacząłem się zastanawiać nad tym czy nie jest to wina bass reflexu, który jest umiejscowiony z tyłu głośnika a głośniki wiszą przy ścianach około 20-25 cm od ściany, przy czym pokój ma około 12m (3 na 4).
Może zamiana Eve na Adam Audio A7x , które mają bass reflex z przodu by coś pomogła?
Jak w ogóle mają się te odsłuchy do siebie?
Adam Audio A7x czy Eve Audio SC 207
Yamaha Genos,Korg Kronos 2-73, Yamaha Montage 6,Ketron sd90,Korg Triton Taktile,E-mu 1616m,Eve Audio SC 207,Dynacord D 15-3, Dynacord Powermate 1600-3,Bugari Armando Artist Cass,Borsini Musette
Re: Adam Audio A7x czy Eve Audio SC 207
Najpewniej jest to wina nie monitorów, a braku adaptacji pomieszczenia. Wstawiłeś lepsze monitory do gołych ścian i nagle pomieszczenie zaczęło rezonować.
BTW. Eve to dobre monitory są. Brzmieniowo nie różnią się wiele od Adamów, więc wymiana zbyt wiele Ci nie da.
BTW. Eve to dobre monitory są. Brzmieniowo nie różnią się wiele od Adamów, więc wymiana zbyt wiele Ci nie da.
-
Re: Adam Audio A7x czy Eve Audio SC 207
http://doramascoreanos.me/kuba7jp pisze: ↑środa 12 gru 2018, 16:40Dokonałem zakupu monitorów Eve Audio SC 207 (wcześniej korzystałem z KrK Rp 6 G3) i problem polega na tym, że strasznie zaczął dudnić mi bas w moim pomieszczeniu.
Zacząłem się zastanawiać nad tym czy nie jest to wina bass reflexu, który jest umiejscowiony z tyłu głośnika a głośniki wiszą przy ścianach około 20-25 cm od ściany, przy czym pokój ma około 12m (3 na 4).
Może zamiana Eve na Adam Audio A7x , które mają bass reflex z przodu by coś pomogła?
Jak w ogóle mają się te odsłuchy do siebie?