Problem z ZOOM mrs 802

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
pepe2
Problem z ZOOM mrs 802

Post autor: pepe2 » czwartek 19 mar 2015, 21:43

Witam , nie mogę uruchomić urządzenia , po włączeniu wywala mi SYS FILE ERROR na wyświetlaczu i nic więcej się nie dzieje nawet wyłączyć się nie da , trzeba kabel z sieci wyciągnąć .Początkujący jestem i nie mam rozeznania gdzie i kto mógłby to naprawić ,gdyby ktoś coś poradził byłbym wdzięczny .

NIKSE

Re: Problem z ZOOM mrs 802

Post autor: NIKSE » sobota 21 mar 2015, 15:57

NIKSE:
 Witam wszystkich uczestników forum Estrada i Studio. Jako nowy forumowicz dziękuję za rejestrację.

Będąc osobą techniczną, serwisantem, postaram się pomagać w swoich postach w rozwiązaniu problemów technicznych związanych ogólnie z techniką estradową, oczywiście na ile jest to możliwe poprzez forum.

Witaj pepe2 ...

Twój recorder MRS 802 jest uszkodzony, to raczej ? typowa usterka dla tego produktu, japońskiej firmy: ZOOM
Wyświetlany błąd: ,, SYS FILE ERROR ,, to ogólnie mówiąc informacja, że dysk twardy jest uszkodzony.
Czy coś jeszcze, trudno powiedzieć bez wykonania technicznych oględzin sprzętu.
Mam nadzieje, że zrobiłeś kopię zapasową danych z dysku, ponieważ odzyskanie danych może być trudne lub wręcz niemożliwe, ale to inny wtórny problem.
Natomiast skuteczna sama naprawa: MRS 802 ZOOM - oczywiście jest możliwa.

Cóż, na forum nie da się praktycznie sprzętu naprawić.
Jeżeli jesteś zainteresowany naprawą to zapraszam, kontakt wyłącznie prywatny.

Pozdrawiam: NIKSE Serwis Estrada DJ
Jako wieloletni serwisant w warszawskich firmach z branży Show-Techniki i serwisu RTV postanowiłem rozkręcić swój własny Serwis Sprzętu:
Estradowego; DJ-skiego; Nagłośnienia; Oświetlenia.
Aktywne uczestniczenie na forum pomoże mojej firmie i innym uczes

ODPOWIEDZ