Po trzech dniach i nocach poddałem się
Prosze o pomoc w konfiguracji TC Helicon VoiceLive 3 i fl studio 11 lub innego programu który zobaczy użądzenie poprzez złącze usb (midi)
Po trzech dniach i nocach poddałem się
Prosze o pomoc w konfiguracji TC Helicon VoiceLive 3 i fl studio 11 lub innego programu który zobaczy użądzenie poprzez złącze usb (midi)
VLT3 może pełnić rolę interfejsu w bardzo okrojonym kształcie.
Z tego co pamiętam to przez USB, da się jedynie nagrywać i konfigurować - i na tym się kończą możliwości.
Z racji, że w FL możesz mieć na raz skonfigurowany jeden interfejs, to generalnie używająć VLT tracisz możliwośc podglądu całości projektu.
Robisz tak, że ustawiasz swoją kartę/ interfejs w menu konfiguracji FL
W mikserze na kanale, który być obrobiony, na wyjściu ustawiasz to wyjście z interfejsu do którego masz podłączony VLT3 - mic/ line.
Na innym kanale konfigurujesz wejście "stereo" do którego podłaczone masz VLT3 Output L/R. I z teggo kanału w mikserze w FL kierujesz sygnał na sume lub na cokolwiek.
W FL nie ma możliwości renderowania w czasie rzeczywistym więc musisz nagrać dźwięk i zostawić go w sesji zeby później było po renderze.
VLT to urządzenia klasy estrada więc nie zapomnij po zgraniu WAV odszumić porządnie.
Ja pracowałem z podobnymi procesorami (VLT 1/2) łącznie tydzień. Później stwierdziłem, że się to do niczego nie nadaje więc sprzedałem.
Zapomniałem jeszcze dodać odnośnie Midi.
W FL tworzysz kanał midi i kładziesz nuty. Jest opcja w FL aby wysyłać z kanałów Midi sygnał sterujący (jak byś wciskał klawisz). Konfigurujesz w mikserze wyjście tego kanału na tor midi do urządzenia. Wydaje mi się, że musi być to wyciszony kanał, niezależny od całej sesji aby to zadziałało.