Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
TreVar
Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?

Post autor: TreVar » czwartek 17 lip 2014, 17:36

Witam,
Potrzebuję dobry interfejs audio (lub cokolwiek innego co sprosta moim wymaganiom) do nagrywania instrumentów i wokali. Podstawowym instrumentem będzie pianino cyfrowe Roland F120. Do tego mogą dojść skrzypce, akordeon lub gitara. Do tego wokal. Potrzebuję więc wejścia liniowe (najlepiej 4, 2 też mogą być), wejścia mikrofonowe (jak najwięcej) i wejście Hi-Z (chyba tak to się pisało). Interfejs musi być na USB ze względu na to, że planuję zaiup MacBook'a w przyszłości. Kwota jaką planuję przeznaczyć to 1000PLN, choć większa nie będzie problemem. Myślałem nad behringer xenyx x2222.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

laser777

Re: Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?

Post autor: laser777 » sobota 19 lip 2014, 21:56

A Ty chcesz na nim miksować te wszystkie instrumenty i wokal na raz? Bo ja też w przyszłości mam zamiar zmienić sposób miksowania...co do xenyxa chyba sam w sobie najlepszym interfejsem nie jest ale opcji masz bardzo dużo i więcej wejść za te pieniądze nigdzie nie znajdziesz
Ciekawy też może być mikser-rejestrator behringera do tego jest chyba automat perkusyjny i 2-3 mikrofony tylko musiał byś wydać chyba1800zł
Ale jak chcesz pojedynczo nagrywać ściężki to weź coś co ma mniej opcji ale mega jakość

Zbynia

Re: Behringer Xenyx x2222 USB czy coś innego?

Post autor: Zbynia » niedziela 20 lip 2014, 12:07

Koniecznie musi być to mikser?nie lepiej zastosować wielokanałowy interfejs?

Połaczysz wszystko w jednym i będziesz mógł (w przeciwieństwie do tego miksera) nagrywać wiele rzeczy na raz

może regulacja nie jest tak wygodna jak w mikserze ale znacznie wyższa jakośc i wieksze możliwości - tym bardziej że i tak potrzebujesz interfejsu

np:

Behringer FCA1616

Tascam US-1800

Behringer U-PHORIA UMC1820 (najnowszy - jeszcze go w sklepach nie widziałem)

ODPOWIEDZ