Unitra SN-50

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
amis
Unitra SN-50

Post autor: amis » poniedziałek 16 cze 2014, 07:14

czy ktoś miał już styczność z nowymi słuchawkami powracającej marki unitra? SN-50 ma być najwyższym modelem w reaktywowanej marce, tutaj znalazłem jakiś test http://agdlab.pl/testy/Unitra.SN-50.test.sluchawek.nausznych,4213/4 ale nie wiem na ile dobrze opisuje cechy tych słuchawek. zastanawiam się, czy ich użycie w produkcji miałoby jakiś sens? poszukuję niedrogiej alternatywy dla obecnych technicsów, które średnio mi się sprawdzają.
www.psychologium.net

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Re: Unitra SN-50

Post autor: JankoMuzykant » poniedziałek 16 cze 2014, 11:23

Jedyne naprawdę dobre słuchawki polskie to sd426, niestety nieprodukowane od 10 lat. Szkoda, bo bym od razu kupił. Było jeszcze kilka modeli trochę słabszych, ale sn50 to był wyjątkowy badziew - ciężka, mała membrana, brzmienie płaskie, bez dynamiki. Replika powstała tylko dlatego, że wyglądają ''kosmicznie'' i będzie można poszpanować na ulicy.
Z tańszych, dobrych słuchawek polecam AKG K514. Trochę za dużo w nich góry, ale do sprawdzenia detali są znakomite (do masteringu i tak żadne słuchawki sie nie nadają).

[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

Awatar użytkownika
ast

Post autor: ast » poniedziałek 16 cze 2014, 13:02

...
Jedyne naprawdę dobre słuchawki polskie to sd426, niestety nieprodukowane od 10 lat. Szkoda, bo bym od razu kupił. Było jeszcze kilka modeli trochę słabszych, ale sn50 to był wyjątkowy badziew - ciężka, mała membrana, brzmienie płaskie, bez dynamiki. Replika powstała tylko dlatego, że wyglądają ''kosmicznie'' i będzie można poszpanować na ulicy.
Z tańszych, dobrych słuchawek polecam AKG K514. Trochę za dużo w nich góry, ale do sprawdzenia detali są znakomite (do masteringu i tak żadne słuchawki sie nie nadają). ...

Z drugiej strony, podejrzewam, że z oryginału to właśnie tylko wygląd został. Przetworniki zapewne są jakieś współczesne - co może oznaczać zarówno lepszy jak i gorszy efekt końcowy.

Ja jestem tylko zwykłym grajkiem...

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 16 cze 2014, 20:38

bieda z nędzą - kumpel mi pokazywał - do oryginałów to im lata świetlne brakuje - wykonanie jest gówniane(nie to co oryginał - spasowanie elementów i sam materiał bardzo odstaje)

Niestety o dźwieku nie moge nic powiedzieć bo w metrze z mp3 to raczej ciężko o odsłuch :)

ODPOWIEDZ