Alesis nanoverb - specyfikacja, możliwości

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
greeno
Alesis nanoverb - specyfikacja, możliwości

Post autor: greeno » czwartek 20 mar 2014, 19:14

Witam. Zakupiłem za nie wielkie pieniądze procesor efektów alesis nanoverb w idealnym stanie (jak nowy) jako uzupełnienie swojego 8 bitowego cyfrowego modułu syntezatora. Procesor na moje ucho brzmi całkiem fajnie, jednakże mam pytanie do Kogoś kto może używał przedmiotowego procesora. W specyfikacji napisane jest, że procesor może pracować używając jednocześnie 3 efektów na raz, w jaki sposób to uzyskać ? (chciałbym na przykład przepuścić flanger przez delay). Na procesorze jest pokrętło wejścia i wyjścia sygnału, pokrętło mix (różnica pomiędzy powyższymi potencjometrami), a następnie selektor wyboru efektu i gałka adjust którą reguluje się poziom danego efektu. Jak uzyskać pracę 2 lub 3 efektów jednocześnie ?

W instrukcji napisane  jest, że istnieje możliwość mostkowania sygnału mono na stereo podłączając sygnał mono do wej. lewego. Niestety jak podłączam sygnał mono pod lewe wejście to sygnału mi nie mostkuje i sygnał jest tylko na jednym wyjściu. Co najwyżej efekt, np. delay pojawia się na prawym kanale.

Był by ktoś na tyle obeznany w przedmiotowym sprzęcie aby mnie oświecić ?

ODPOWIEDZ