Rode NT2-A vs. NT1

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
andy-1969
Rode NT2-A vs. NT1

Post autor: andy-1969 » piątek 14 lut 2014, 22:25

Ponieważ potrzebuję zakupić mikrofon, do niedawna wybór NT2-A wydawał się sprawą dość oczywistą. Niestety entuzjastyczna opinia wydana najnowszemu NT1 zachwiała moją pewnością. Stąd pytanie: vzy ktos może testował i porównywał oba mikrofony i jest w stanie podać mi swoje wrażenia?

JESTEM FARMACEUTĄ. MUZYKĘ TRAKTUJĘ JAKO HOBBY. GRAM NA GITARZE, CENIĘ SOBIE TAKIE ZESPOŁY JAK YES, ASIA, GENESIS. W SWOICH NAGRANIACH STARAM SIE MIERZYĆ W TYM KIERUNKU.

Awatar użytkownika
gasiu

Re: Rode NT2-A vs. NT1

Post autor: gasiu » sobota 15 lut 2014, 10:28

...
Ponieważ potrzebuję zakupić mikrofon, do niedawna wybór NT2-A wydawał się sprawą dość oczywistą. Niestety entuzjastyczna opinia wydana najnowszemu NT1 zachwiała moją pewnością. Stąd pytanie: vzy ktos może testował i porównywał oba mikrofony i jest w stanie podać mi swoje wrażenia?...

??? przecież to nie to samo!!! jeśli nie potrzebujesz przełącznika charakterystyki kierunkowej i jedna starczy to kupujesz tańszy, a jeśli potrzeba, to kupujesz z pstryczkiem...

[addsig]
Pozdrawiam!
Gasiu

andy-1969

Re: Rode NT2-A vs. NT1

Post autor: andy-1969 » sobota 01 mar 2014, 11:11

...
...
Ponieważ potrzebuję zakupić mikrofon, do niedawna wybór NT2-A wydawał się sprawą dość oczywistą. Niestety entuzjastyczna opinia wydana najnowszemu NT1 zachwiała moją pewnością. Stąd pytanie: vzy ktos może testował i porównywał oba mikrofony i jest w stanie podać mi swoje wrażenia?...

??? przecież to nie to samo!!! jeśli nie potrzebujesz przełącznika charakterystyki kierunkowej i jedna starczy to kupujesz tańszy, a jeśli potrzeba, to kupujesz z pstryczkiem... ...

Nie w przełączniczkach tu problem, a w brzmieniu. Inne bebechy i membrany.

JESTEM FARMACEUTĄ. MUZYKĘ TRAKTUJĘ JAKO HOBBY. GRAM NA GITARZE, CENIĘ SOBIE TAKIE ZESPOŁY JAK YES, ASIA, GENESIS. W SWOICH NAGRANIACH STARAM SIE MIERZYĆ W TYM KIERUNKU.

ODPOWIEDZ