Cubase 5 i 7
Witam mam taki problem. Do tej pory pracowałem na Cubase 5 , teraz zainstalowałem Cubase 7 i jak odpalam projekt z 5 to w 7 otwiera się wszystko elegancko ale nie może uciągnąć, na maxa jest zużycie Asio i procka gdzie w piątce było zajęte z 3/4 procka przy wymagającej sesji. Na 5 wszystko śmiga a na 7 nie idzie. W 7 wystarczy że włączę z 5 guitarig i jednego superiora to zużycie jest już za połową, a w 5 jeszcze dużo zapasu mam. 7 jest 64 bitowa więc powinno raczej lepiej to chodzić :)
Czy ktoś się spotkał z takim problemem? proszę o pomoc i pozdrawiam
Amd Athlon 3,6gh 4 rdzeniowy , 8gb ram i Focusrite 2i2 Win 7 64bit
Amd Athlon 3,6gh 4 rdzeniowy , 8gb ram i Focusrite 2i2 Win 7 64bit
Re: Cubase 5 i 7
Podstawowe pytanie - czy w obu cubejsach bufor sterownika masz taki sam?
Klawisze, kompozycja, produkcja... :)
Miałem podobny problem ale zapomniałem już jak się to naprawia.
Pamiętam tylko że w device setup cubase 7.5 zaznaczyłem Multi processing ASIO-guard Oraz Active steinberg audio power scheme
Pamiętam tylko że w device setup cubase 7.5 zaznaczyłem Multi processing ASIO-guard Oraz Active steinberg audio power scheme
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
...Witam mam taki problem. Do tej pory pracowałem na Cubase 5 , teraz zainstalowałem Cubase 7 i jak odpalam projekt z 5 to w 7 otwiera się wszystko elegancko ale nie może uciągnąć, na maxa jest zużycie Asio i procka gdzie w piątce było zajęte z 3/4 procka przy wymagającej sesji. Na 5 wszystko śmiga a na 7 nie idzie. W 7 wystarczy że włączę z 5 guitarig i jednego superiora to zużycie jest już za połową, a w 5 jeszcze dużo zapasu mam. 7 jest 64 bitowa więc powinno raczej lepiej to chodzić :)
Amd Athlon 3,6gh 4 rdzeniowy , 8gb ram i Focusrite 2i2 Win 7 64bit...
Tak wszystko tak samo ustawione.........
Amd Athlon 3,6gh 4 rdzeniowy , 8gb ram i Focusrite 2i2 Win 7 64bit...
- Soundscape
- Kontakt:
...
Mam podobnie. Projekty nawet nie są wymagające. Przesiadłem się z Win XP 32bit i CS4 Studio na Win7 64bit i C7. Problemem okazały się być wtyczki nie mające 64 bitowych wersji. Jedynym rozwiązaniem problemu jak na razie jest podniesienie buforu na 1024 sample.