Witam, niestety z powodów życiowych muszę się przenieść z całym majdanem do mieszkania i celem uniknięcia zagracenia przestrzeni życiowej muszę wymieniać duży sprzęt na zdecydowanie mniejszy.
Do tej pory pracowałem na monitorach ESI nEar05 i choć nie jest to wysoki lot jestem do nich bardzo przyzwyczajony. Kilku moich znajomych po prezentacji zapragnęło równiez uzbroić się w monitory, jednak z powodów ekonomicznych oraz z przeznaczeniem do bloku i tylko dla multimediów wybory padały na małe gabaryty. Porównywałem swoje z fostexami oraz kurzweilem i w obu przypadkach wrażenia były słabe.
Zdaję sobie sprawę, że przy tej wielkości głośnika nie mogę się spodziewać cudów, jednak nie mam żadnego doświadczenia z innymi monitorami niż te wspomniane, a recenzje w sieci alesisa są dość pochlebne.
Obrałem kierunek naprawdę minimalistyczny i to wszytko ma alesis, czyli:
- małe gabaryty
- zasilana tylko jedna kolumna
- regulacja głośności z przodu (opcjonalnie wy słuchawkowe)
Jeśli da się lepiej zainwestować w cenie ok 500 bardzo prosze o wskazówkę.
Z dźwiękiem nie pracuję profesjonalnie, rejestruję zazwyczaj pomysły i jakieś w miarę słuchalne dema. Od kiedy poznałem program "EZ zrobi za ciebie MIX" jeszcze mniej psuję nagrania nieumiejętną eq czy kompresją :)
Dzięki i pozdrawiam.