MXL 992 Problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
mateuszerpees
MXL 992 Problem

Post autor: mateuszerpees » piątek 22 lis 2013, 16:04

Witam piszę w sprawie pewnego problemu. Dostałem od znajomego w celu sprawdzenia Mikrofon MXL 992.  Sprawa ma się następująco. Mikrofon po podłączeniu do karty z zasilaniem  Pahnatom ( Lexicon Omega) rejestruje ścieżki, ale dosłownie w minimalnej głośnosci. Jest stłumiony. Mam porównanie ponieważ posiadam dwa inne mikrofony pojemnościowe w domu. Jeżeli będzie trzeba to zamieszczę próbkę ścieżki. Ostatnio z tego co wiem był używany ponad rok temu cały czas lezał w pudełeczku. Jednak w momencie ostatniego używania w kabienie nagraniowej było więcej niz jedna osoba czy nadmierne "zaplucie" miało by jakiś związek z tym. Przedstawiam relację jaką otrzymałem. Wiem, że mikrofon nie upadł nie było uszkodzenia mechanicznego. Czy ktoś orientuję się jak ten problem rozwiązać, mógłby polecić miejsce gdzie można mikrofon oddać do przeglądu ( najepiej woj. Lubelskie) lub też ktoś z forum podjąłby się odpłatnego przeglądu.

smirnoff

Re: MXL 992 Problem

Post autor: smirnoff » piątek 22 lis 2013, 16:26

Pewnie włączony jest PAD -10db

mateuszerpees

Re: MXL 992 Problem

Post autor: mateuszerpees » piątek 22 lis 2013, 16:34

...Pewnie włączony jest PAD -10db... Nie no wszystko jest jak być powinno........
Testowane na dwóch kartach dodam. Ps jest już po gwarancji.

ODPOWIEDZ