Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
demo - Posty:2
Odsłuch podczas nagrywania
autor: demo » czwartek 31 sty 2013, 11:49
Witam!
Zakupiłem niedawno mikser Behringer XENYXQ1002USB. Niestety podczas próby nagrania wokalu nie potrafię włączyć funkcji Direct Monitoring w Cubase i nie słyszę siebie podczas nagrywania tylko sam podkład. Próbowałem różnych sterowników ze strony producenta, ASIO4all itp., próbowałem innych programów do rejestrowania dźwięku ale niestety żadnych rezultatów. Jedynie poprawnie działał po podłączeniu go do osobnego interfejsu audio. I tutaj moje pytanie czy nie orientujecie się czy na owym mikserze jest możliwość włączenia odsłuchu podczas nagrywania ?
Pozdrawiam!
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » czwartek 31 sty 2013, 15:00
Jak nie ma w sterownikach miksera to robisz to w DAW - wszystko jest w instrukcjach
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » czwartek 31 sty 2013, 15:06
aha - wystarczy podłączyć słuchawki pod mikser - nic nie trzeba kombinowac
-
demo - Posty:2
autor: demo » czwartek 31 sty 2013, 17:23
...
...
aha - wystarczy podłączyć słuchawki pod mikser - nic nie trzeba kombinowac...
Właśnie w instrukcji się nic na ten temat nie doczytałem, chociaż nie ukrywam że nie znam angielskiego perfekcyjnie a instrukcja w języku polskim nie jest do tego modelu dostępna. Słuchawki oczywiście podpinam pod mikser bezpośrednio i mogę ustawić że słyszę i siebie i podkład na mikserze ale przy takim ustawieniu nie nagrywa nic....
A i jeśli chodzi o DAW to w Cubase nie mogę zaznaczyć opcji Direct Monitoring o czym pisałem w pierwszym poście.