Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
-
Hardi
Instrukcja obsługi
Mam okazję kupić taniej kontroler nożny Behringer FCB1010, ale z instrukcją po niemiecku. Czy ktoś z was ma może instrukcję w normalnym języku, czyli po polsku?
spiker
autor: spiker » wtorek 14 paź 2003, 16:00
Cześć
Nie mam takiej instrukcji ale to zdaje się być reguła: brak polskojęzycznej instrukcji do sprzedawanych (importowanych) do Kraju urządzeń. Jak to się ma do polskiego Prawa Konsumenckiego? Czy nie nakłada ono na sprzedawcę w Polsce obowiązku załączenia instrukcji obłsugi w naszym języku?
Jak się ma później sprawa gwarancji, czy rękojmi, jesli dojdzie do powstania uszkodzeń urządzenia wskutek niewłaściwej obsługi, wiedząc, że nie miałem szans żeby się ze sposobem prawidłowego użytkowania zapoznać bo instrukcja była np. Espanol, Italiano, Svenska, Norska i Ruska nawet a polskiej niet?
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
-
msieczko
autor: msieczko » wtorek 14 paź 2003, 18:42
niestety ze sprzętem behringera to norma :( ja do swojego v-ampa 2 dostałem instrykcję w kilu fajnyc językach europejskich - tylko nie w polskim ani w angielskim :( na szczęście angielską można ściągnąć z sieci.
A dołączenie polskiej instrukcji jest obowiązkiem sprzedającego.
Warszawa - 'home' studio
-
DogHead - Posty:625
autor: DogHead » wtorek 14 paź 2003, 19:08
...niestety ze sprze˛tem behringera to norma
A do?a˛czenie polskiej instrukcji jest obowia˛zkiem sprzedaja˛cego. ...
Proponuje dolozyc dystrybutorowi za wymigiwanie sie od swoich obowiazkow.
-
Hardi
Kiedyś zamówiłem sobie w pewnym sklepie procesor Boss GT-3, (który chcę teraz sprzedać). Wpłaciłem zaliczkę i czekałem. Gdy przyszedł to okazało się, że nie ma instrukcji w języku polskim. Zrobiłem zadymę i powiedziałem, że jak nie dostanę instrukcji to nie odbieram sprzętu i żądam zwrotu zaliczki, (bo zaliczka jest zwrotna, ale mało, kto wie o tym, to zadatek nie podlega zwrotowi). Instrukcję otrzymałem następnego dnia, więc czasami da się. W tym przypadku będzie ciężko, gdyż ten sprzęt będzie kupiony za granicą naszego kochanego kraju.
gadu-gadu 4021735