M-Audio Fast Track Ultra 8R + Pro Tools SE

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Blaviken
M-Audio Fast Track Ultra 8R + Pro Tools SE

Post autor: Blaviken » piątek 21 gru 2012, 21:30

Witam.
Zastanawiam się nad zakupem tego oto sprzętu i zauważyłem że na stronach M-Audio nie ma śladu po tym sprzęcie (szczególnie sterowników). Orientujecie się czy to ma jeszcze oficjalne wsparcie i ogólnie jak sprawdza się ten hardware i software (wersja PT dodawana do zestawu jest w miarę na czasie?)?

Pozdrawiam.
www.blaviken.com

Zbynia

Re: M-Audio Fast Track Ultra 8R + Pro Tools SE

Post autor: Zbynia » sobota 22 gru 2012, 02:39

A to co to jest?

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers&f=960

skorzystaj z google na przyszlość...

ps.jak są drivery do visty to pod win7 powinny działać bez problemu

Blaviken

Post autor: Blaviken » wtorek 25 gru 2012, 00:57

Przepraszam Cię Zbynia za moje lamerstwo. Nie wiem gdzie miałem oczy i Google.

Mimo wszystko jak widzę że do dziś sprzęt nie ma oficjalnych sterowników pod Windows 7 to nie jest to dobra wróżba. Powinny działać z Visty i pewnie działają tak jak na moim E-MU ciągle od kilku lat w wersji beta lecz pewnie do Windows 8 o sterownikach można zapomnieć. No cóż, mam już jako taki obraz. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
www.blaviken.com

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 25 gru 2012, 03:32

Jeśli ktos tu jest lamerem to pajace z m-audio którzy podobnie jak pajace z creative ukrywają oprogramowanie dla starszych znacznie lepszych kart niż nowe badziewie

Znalazłem dzięki google na oficjalnej stronie m-audio....szukając ze strony m-audio nie znalazłem nawet instrukcji

Dlatego radzę wspomóc się googlem czasem(ok wiem że to troszke zabrzmiało jakbym miał jakieś ale do ciebie - nic z tych rzeczy)

To bardzo źle swiadczy o firmie i niestety ale ja takie firmy skreślam

ps.sterowniki od visty pracuja bezproblemowo z win7 - wszak to ten sam system z małymi poprawkami (ot vista sp3)

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 25 gru 2012, 03:34

aha - emu jeszcze nie testowałem pod win8 - podejrzewam że bez problemu ruszy na tych betach całe szczęscie

a już niechcący władowałem sie kiedys w ST Audio....zakończyli na xp i miałbym teraz bezuzytecznego śmiecia

Blaviken

Post autor: Blaviken » czwartek 27 gru 2012, 02:11

Mojej kruszynie wpadł pod choinkę laptop o jakim pisze Pan Wojciech Chabinka w wątku o Windows 8 i bardzo jestem ciekaw czy moje E-MU wstanie na tym. Dodatkowo jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i tym laptopem (dotyk na ekranie robi wielką różnicę, Windows 8 bez tego wiele traci) jak i samym systemem. Dam znać co wyszło. Karta o którą pytałem ma być interfejsem audio który planuje nabyć zaprzyjaźniona kapela do rejestracji 8 śladów audio i nie chcę aby kupili coś co za jakiś czas będzie bezużytecznym kawałkiem złomu i aby potrafiło rejestrować dźwięk na przyzwoitym poziomie którego nie będzie trzeba się wstydzić.
M-Audio odpuszczę, zerkam w kierunku Mackie Onyx Blackbird lub MOTU UltraLite-mk3 Hybrid USB & FireWire.
Namawiał bym ich na Motu Track16 ale to już chyba za drogie rozwiązanie. Co sądzisz o dwóch powyższych?

Pozdrawiam.
www.blaviken.com

ODPOWIEDZ