M-Audio Fast Track Ultra 8R + Pro Tools SE
Zastanawiam się nad zakupem tego oto sprzętu i zauważyłem że na stronach M-Audio nie ma śladu po tym sprzęcie (szczególnie sterowników). Orientujecie się czy to ma jeszcze oficjalne wsparcie i ogólnie jak sprawdza się ten hardware i software (wersja PT dodawana do zestawu jest w miarę na czasie?)?
Pozdrawiam.
Re: M-Audio Fast Track Ultra 8R + Pro Tools SE
A to co to jest?
http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers&f=960
skorzystaj z google na przyszlość...
ps.jak są drivery do visty to pod win7 powinny działać bez problemu
Mimo wszystko jak widzę że do dziś sprzęt nie ma oficjalnych sterowników pod Windows 7 to nie jest to dobra wróżba. Powinny działać z Visty i pewnie działają tak jak na moim E-MU ciągle od kilku lat w wersji beta lecz pewnie do Windows 8 o sterownikach można zapomnieć. No cóż, mam już jako taki obraz. Dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Jeśli ktos tu jest lamerem to pajace z m-audio którzy podobnie jak pajace z creative ukrywają oprogramowanie dla starszych znacznie lepszych kart niż nowe badziewie
Znalazłem dzięki google na oficjalnej stronie m-audio....szukając ze strony m-audio nie znalazłem nawet instrukcji
Dlatego radzę wspomóc się googlem czasem(ok wiem że to troszke zabrzmiało jakbym miał jakieś ale do ciebie - nic z tych rzeczy)
To bardzo źle swiadczy o firmie i niestety ale ja takie firmy skreślam
ps.sterowniki od visty pracuja bezproblemowo z win7 - wszak to ten sam system z małymi poprawkami (ot vista sp3)
aha - emu jeszcze nie testowałem pod win8 - podejrzewam że bez problemu ruszy na tych betach całe szczęscie
a już niechcący władowałem sie kiedys w ST Audio....zakończyli na xp i miałbym teraz bezuzytecznego śmiecia
M-Audio odpuszczę, zerkam w kierunku Mackie Onyx Blackbird lub MOTU UltraLite-mk3 Hybrid USB & FireWire.
Namawiał bym ich na Motu Track16 ale to już chyba za drogie rozwiązanie. Co sądzisz o dwóch powyższych?
Pozdrawiam.