Słuchawki zamknięte do współpracy z mikrofonem AKG120

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
yobeny
Kontakt:
Słuchawki zamknięte do współpracy z mikrofonem AKG120

Post autor: yobeny » środa 12 gru 2012, 09:32

Cześć.

Chciałbym poznać Wasze sugestie co do wyboru słuchawek zamkniętych, w granicach cenowych najlepiej do 300zł.

Nagrywam rap, nie lubię mieć podkładu dość głośno, ale wiem, że mikrofon w moich warunkach domowych ma zdolność pochłonięcia dźwięku emitowanego ze słuchawek, więc szukam naprawdę dobrych słuchawek. Wiadomo, że fajnie byłoby oszczędzić, ale wiem, że inwestycja w sprzęt porządnej klasy zapewni mi spokój na parę lat. Rozważam zakup słuchawek AKG (k77 lub k99) i ATH-M30. Doszły mnie też słuchy, że słuchawki perkusyjne, jak np. T-Bone HD990D bardzo dobrze tłumią dźwięk i zapobiegają jego wydostanie się na zewnątrz.

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji 

Wesley

Re: Słuchawki zamknięte do współpracy z mikrofonem AKG120

Post autor: Wesley » środa 12 gru 2012, 16:23

...
Cześć.

Chciałbym poznać Wasze sugestie co do wyboru słuchawek zamkniętych, w granicach cenowych najlepiej do 300zł.

Nagrywam rap, nie lubię mieć podkładu dość głośno, ale wiem, że mikrofon w moich warunkach domowych ma zdolność pochłonięcia dźwięku emitowanego ze słuchawek, więc szukam naprawdę dobrych słuchawek. Wiadomo, że fajnie byłoby oszczędzić, ale wiem, że inwestycja w sprzęt porządnej klasy zapewni mi spokój na parę lat. Rozważam zakup słuchawek AKG (k77 lub k99) i ATH-M30. Doszły mnie też słuchy, że słuchawki perkusyjne, jak np. T-Bone HD990D bardzo dobrze tłumią dźwięk i zapobiegają jego wydostanie się na zewnątrz.

Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji ...

Nie wiem jaki tam masz setup (sprzet). Ale domyślam się że pewnie postawiłeś mikrofon P 120 w pokoju albo ewentualnie wybudowałeś kibelek (kabina w szafie czy coś w ten design) i myślę że ten problem zostaw sobie na potem. Na tym etapie nie jest to zbyt istotna sprawa. K99 z tego co pamiętam to kostrukcja otwarta. K77 będą ok, polecam też starszą wersje k512 miałem kiedys je używając P 120   i bylem zadowolony ogólnie. Jak szukasz czegoś po kosztach to myślę że można pomyśleć o superlux hd 660. Kopia dt 770, cena gdzieś taka jak za k512 bądź używane k77. Nie słyszałem ich ale na bank grają gorzej niż k77 czy pewnie 512. Ale jeśli pod tym kątem patrzysz to zapewnią ci na pewno dobrą izolacje za niską cene no i myślę że wizualnie też będziesz zadowolony ;) Używke dostaniesz pewnie za parę dyszek. 

ODPOWIEDZ