dzień dobry wszystkim,
chociaż wśród wielu wpisów na forach internetowych wielokrotnie pojawia się pytanie dotyczące wyboru rejestratora dźwięku, to jednak modele które się pojawiają i wśród których obraca się dyskusja zwykle są nieliczne.
chciałbym poznać Waszą opinię dotyczącą rejestratora Korga MR2. to rejestrator jednobitowy, więc teoretycznie oferujący obecnie najwyższą obecnie dostępną jakość nagrań.
potrebuję go do rejestrowania tła dźwiękowego do późniejszego ewerntualnego wykorzystania w kompozycjach elektronicznych. do tej pory używałem zooma h2, ale padł i stanąłem przed wyborem.
h2n wydawał by się naturalnym wyborem, ale jakość wykonania jest podła a mikrofony (wzmacniacze) - jeśli są podobne jak w h2 - bardzo szumią.
MR2 jest ponoć pod tym wględem niezrównany, jednak ja nie będę nagrywać audio w jakości SACD - efektem końcowym ma być zwykłe 16/44.
po prostu nie wiem, czy jakość nagrania z MR2 sprowadzona do formatu 16/44 lub 24/96 będzie lepsza od nagrania z h2n czy h4n. to inna kategoria sprzętu, wiem...
poradźcie, proszę.