FAST TRACK PRO + ProTools SE - problem z latencją

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
trackfast
FAST TRACK PRO + ProTools SE - problem z latencją

Post autor: trackfast » wtorek 16 paź 2012, 12:20

Witam,

Mam taki oto problem.

W protools SE w preferences/audio możemy wybrać recording or perfoming lub mixing or producing

Gdy wybrane jest recording or perfoming, po ponownym odpaleniu protools w panelu karty FAST TRACK PRO zmienia się automatycznie latencja na 128, gdy zaznaczę mixing or producing po ponownym odpaleniu protools w panelu karty FAST TRACK PRO zmienia się automatycznie latencja na 512.

Niestety nie da się zmienić latencji w panelu gdy program jest odpalony a zależy mi na ustawieniu 256.
Gdy wyłączę protools i ustawię w panelu karty latencję 256 to po odpaleniu protools w zależności od tego co było ustawione w preferences/audio latencja przestawia się automatycznie na 128 lub 512. W cubase nie ma tego problemu, jak ustawię w panelu 256 po odpaleniu cubase mam nadal 256.
Czy ktoś z Was wie co zrobić aby przy korzystaniu z programu protools można było używać latencji 256?

Niestety nie znalazłem nic na ten temat na naszym forum.

Będę bardzo wdzięczny za info

pozdrawiam
Michał

ODPOWIEDZ