Witam,
Od kilku tygodni śledzę to forum. W skrócie: przymierzam się do zakupu monitorów aktywnych. Od kilku lat robie hip hopowe bity, ale mam problem z brzmieniem, wiec chcę w końcu zainwestować w dobry odsłuch. Głośniki z przeznaczeniem do produkcji, wstępnego miksu i masteringu w małym domowym studio (amatorsko, pokój 2,5m x 3,5m).
Przeglądając ofertę różnych sklepów natknąłem się na ofertę monitorów z tematu, tj Sinn7 produzent 5 oraz Sinn7 produzent 8.
I tu moje pytanie, czy ktoś słyszał te monitorki? Jak grają? Czy macie możliwość porównania ich z KRK RP5? Pytam, bo jestem na razie skłonny kupić KRK RP5, a te Sinn7 są w atrakcyjnej cenie, więc może warto zaryzykować...?
Sinn7 kusi ceną, ale niestey nigdzie nie mogłem znaleźć żadnych opinii na ich temat, dlatego postanowiłem założyć tutaj konto i zapytać. Sam porównać będę mógł dopiero za jakiś czas, niestety najbliższy sklep z większym wyborem monitorów jest jakieś 150km od mojego miejsca zamieszkania, więc ostateczny wybór podejmę dopiero w sklepie, ale zależało by mi na Waszej opinii. Ja niestety nie mam aż tak wyczulonego słuchu na drobne niuanse i drobne szczegóły w dźwięku.
Będę wdzięczny za odpowiedź, pozdraiwam.