Interfejs z USB 1.1

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
revelator
Interfejs z USB 1.1

Post autor: revelator » sobota 25 sie 2012, 17:33

Witam,

chciałbym kupić tani interfejs do pracy z Cubase Elements 6. Na DAW będę pracował prawie wyłącznie na instrumentach VST (obsługiwanych przez klawiaturę midi USB), przy czym jednocześnie będę miał ich uruchomionych maksymalnie kilka, a najczęściej tylko jeden (wszystko od razu konwertuje do ściezek audio, więc za to będzie sporo ścieżek audio). Od czasu do czasu chciałbym dokonać nagrania ścieżki audio z zewnątrz (podobają mi się niektóre barwy z moich klawiszy). Myslałem o kupnie Steinberg CI1, jednak niepokoi mnie USB 1.1. Na ich forum piszą, że USB 1.1 wystarczy, bo ten interfejs nie służy do nagrywania jednocześnie wielu ścieżek. Ma znaczenie fakt, że mam zamiar odtwarzać jednocześnie (do 48) wiele ścieżek z DAW?

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Interfejs z USB 1.1

Post autor: DJOZD » sobota 25 sie 2012, 19:04

Możesz odtwarzać nieskończoną ilość ścieżek (lub tyle ile pozawala DAW). Nagrywac jednocześnie tylko tyle ile pozwala interfejs. USB 1.1 nie ma również wiel wspólnego z latencją. Na każdym osiagniesz opóźnienia niższe niż 5 ms.

revelator

Re: Interfejs z USB 1.1

Post autor: revelator » sobota 25 sie 2012, 19:52

...Możesz odtwarzać nieskończoną ilość ścieżek (lub tyle ile pozawala DAW). Nagrywac jednocześnie tylko tyle ile pozwala interfejs. USB 1.1 nie ma również wiel wspólnego z latencją. Na każdym osiagniesz opóźnienia niższe niż 5 ms. ... 

Dzięki za odpowiedź, dokładnie o to mi chodziło :)

ODPOWIEDZ