...Witam,
Korzystał ktoś z tych nowszych Fast Tracków M-Audio? Dla zobrazowania, chodzi właśnie o te: Fast Track C600 i Fast Track C400
Można je porównać do jakiś bardziej popularnych interfejsów z tej samej półki cenowej? Jak się do nich mają?
Pozdrawiam...
Powiem tak.Miałem doświadczenie z dziesiątkami interfejsów z klasy do ok. 3000 zł.I największą rangę przykładałem do stabilności sterowników - i kończyło się wielokrotnie sprzedażą.Najpewniejszy pod względem bezawaryjności, oraz ciągłości pracy (nie ma nic gorszego niż przerwanie kontaktu interfejs-PC) był Digidesign Mbox 3 pro.Nigdy nie było problemu z łącznością, co jest bolączką w klasie budżetowych interfejsów.
Z rodziny M-Audio testowałem fast track pro, oraz profire 2626.O ile pierwszy "strajkował" sporadycznie, to drugi robił to prawie za każdym razem.A najgorsze co może się zdarzyć np. w nagraniu live to przerwanie komunikacji.
I wychodzi niestety że co tanie to ....
M-Audio Fast Track C400 i C600
Magister Sztuki
Re: M-Audio Fast Track C400 i C600
Sytuacja opisana przeze mnie dotyczy "gołych "śladów, bez obciążenia.
Clipy które opisujesz dotyczą wydolności PC. Im mocniejszy, wtedy można bezproblemowo korzystać przy niskim buforze (małej latencji).
Clipy które opisujesz dotyczą wydolności PC. Im mocniejszy, wtedy można bezproblemowo korzystać przy niskim buforze (małej latencji).
Magister Sztuki
sam zastanawiam się nad kupnem c400 a czytałem bardzo różne opinie na jego temat :S proszę o osoby które miały styczność z tym interfejsem o wypowiedź.
...sam zastanawiam się nad kupnem c400 a czytałem bardzo różne opinie na jego temat :S proszę o osoby które miały styczność z tym interfejsem o wypowiedź....
Witam. Kupiłem niedawno c400 i jestem zadowolony. Bardzo dobry dźwięk, czytelny design, można się tylko przyczepić do pokręteł "gain", które łapią dopiero na samym końcu i precyzyjne ustawienie jest trochę niewygodne ale możn się przyzwyczaić. Interfejs pracuje stabilnie, do tej pory ani razu się nie zwiesił, mimo dużego obciążenia ze strony wtyczek w DAW + instrument na linii. Po wyjęciu z pudełka i instalacji sterowników urządzenie od razu nawiązuje współpracę z właścicielem
Słabiutki Pro tools ale na tym mi nie zależało, bo pracuję na Cubase. Ogólnie polecam.
Witam. Kupiłem niedawno c400 i jestem zadowolony. Bardzo dobry dźwięk, czytelny design, można się tylko przyczepić do pokręteł "gain", które łapią dopiero na samym końcu i precyzyjne ustawienie jest trochę niewygodne ale możn się przyzwyczaić. Interfejs pracuje stabilnie, do tej pory ani razu się nie zwiesił, mimo dużego obciążenia ze strony wtyczek w DAW + instrument na linii. Po wyjęciu z pudełka i instalacji sterowników urządzenie od razu nawiązuje współpracę z właścicielem