Radio-gitara
Nasunelo misie pytanie w zwiazku z tematem poruszonym na forum muzycznym,mianowicie...
Nagrywalem partie gitary: Fender Stratocaster(Mexyk)z przystawka Seymur Duncan---kabel Planet Waves---kombo Crate(tranzystor).I ten oto zestawik wspaniale odbieral jakies rosyjskojezyczne radio...
Moje pytania:macie takie problemy?Jak z nimi walczycie?Gdzie jest przyczyna tego zjawiska?Od czego zalezy?Itd...
Nagrywalem partie gitary: Fender Stratocaster(Mexyk)z przystawka Seymur Duncan---kabel Planet Waves---kombo Crate(tranzystor).I ten oto zestawik wspaniale odbieral jakies rosyjskojezyczne radio...
Moje pytania:macie takie problemy?Jak z nimi walczycie?Gdzie jest przyczyna tego zjawiska?Od czego zalezy?Itd...
...phi...
Re: Radio-gitara
A cos Ty chcial odebrac przy pomocy takiego sprzetu? Wydaj wiecej kasy na lepsze graty to i lepsza rozglosnie zlapiesz...
A cos Ty chcial odebrac przy pomocy takiego sprzetu? Wydaj wiecej kasy na lepsze graty to i lepsza rozglosnie zlapiesz...

Uuuuuuu, hehe ktorys z tych komponentow dziala jak antena:) Hihi:) Pewnie piecyk jest zle ekranowany. Sprobuj go uziemic, np do kaloryfera:)) Temat byl ostatnio poruszany zwiazku z komputerem wiec przeszukaj forum.
GG: 3867380 *****Gdańsk*****
No wlasnie pisze,ze sprzet nie jest najgorszy,a antena byla gitara-jakosc przekazu zmieniala sie wraz z ruchem gitarzysty...To wina "jakosci"???
...phi...
Niejestem specjalista z tej dziedziny,ale z tego co mi wiadomo to elektronika w gitarze takze powinna byc otoczona ekranem ochronnym(np. folia luminiowa). Moze tego twojej gitarce brakuje. Zobacz na innych wioslach czy ta sama sytuacja jest. Jezeli nie to oddaj ja do dobrego lutnika - elektronika;) a jezeli tak to uziem swoj wzmak.
mnie się wydaje że nie jest to wina złego ekranowania tylko tego że konkretny preamp jest akurat dostrojony na jakąś dziwną częstotliwość.
Kiedyś mój H&K Tubeman odbierał włoskie radio (nawet bez podłączonej gitary - już sam kabel dizałał jak antena) ... sposobu na to nieznalazłem (tak czy tak pozbyłem się tego sprzętu) ... a do tego ja tak nie lubię włochów !!
[addsig]
Kiedyś mój H&K Tubeman odbierał włoskie radio (nawet bez podłączonej gitary - już sam kabel dizałał jak antena) ... sposobu na to nieznalazłem (tak czy tak pozbyłem się tego sprzętu) ... a do tego ja tak nie lubię włochów !!
[addsig]
Warszawa - 'home' studio
Jak ostatnio z ciekawosci budowalem sobie kostke gitarowa, to wtyczke Jack zle polutowalem i tez dzialalo na poczatku jak antena. Wina tworcow tego comba.
Wina tworcow tego comba....
Fakt. Filtr RF albo perelka ferrytowa i po sprawie.
Fakt. Filtr RF albo perelka ferrytowa i po sprawie.
...Jak ostatnio z ciekawosci budowalem sobie kostke gitarowa, to wtyczke Jack zle polutowalem i tez dzialalo na poczatku jak antena. Wina tworcow tego comba....
A moje kostki gitarowe sa plastikowe - jak i po co przylutowales tam jacka?
:))
A moje kostki gitarowe sa plastikowe - jak i po co przylutowales tam jacka?
:))