RME MultiFace, ASIO i Cubase

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
biawoj
RME MultiFace, ASIO i Cubase

Post autor: biawoj » czwartek 02 paź 2003, 17:36

Proszę o małą podpowiedź, gdzie znaleźć konkrety o ASIO oraz o tym, jak dla programu typu Cubase udostępnić wszystkie możliwości operowania wejściami i wyjściami, w jakie wyposażony jest wspomniany właśnie nabyty przeze mnie interfejs.

Pytam, bo instalacja, wyglądająca na poprawną, nie spowodowała "widzenia" przez Cubase interfejsu.

Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z

Tomcjusz

Re: RME MultiFace, ASIO i Cubase

Post autor: Tomcjusz » czwartek 02 paź 2003, 19:11

Device Setup- VST Multitrack i w ASIO Driver na ASIO Hammerfall DSP ....... chyba ,że to zrobiłeś , aha i ściagnij najnowsze sterowniki 2.62 .......chyba ,że tozrobiłeś .... pozdrawiam

Awatar użytkownika
biawoj

Re: RME MultiFace, ASIO i Cubase

Post autor: biawoj » czwartek 02 paź 2003, 20:57

...

Device Setup- VST Multitrack i w ASIO Driver na ASIO Hammerfall DSP ....... chyba ,że to zrobiłeś , aha i ściagnij najnowsze sterowniki 2.62 .......chyba ,że tozrobiłeś .... pozdrawiam...

Jestem nowicjuszem w Cubase, utknąłem w gąszczu nie znajdując wcześniej tego VST Multitrack. Teraz już mam:) dzięki!

Sterowniki 2.62 też mam, jeszcze poszukam, co gdzie i jak z ASIO na HDSP, bo to jeszcze ulega (na razie, mam nadzieję) mojemu przeoczaniu.
Jestem realizatorem dźwięku live, posiadam własną aparaturę nagłośnieniową 2x5kW TriAmp z 64 kanałami w miksie i 12 torami monitorowymi, oraz możliwością nagrywania do 72 kanałów na 3x Alesis HD24. Lubię czasem zatopić się w przestrzeniach wydobywanych z

ODPOWIEDZ