Witam
Zwracam się z pytaniem czy ktoś z koleżanek i kolegów używa może Hypersonic 2 na Lion osx? Ja mam dość dziwny problem. Posiadam macbooka z systemem Lion. Kilka tygodni temu musiałem oczyścić trochę system i postawiłem go od nowa. Okazało się, że nie da się zaktualizować logic 9 do wyższej wersji 9.1 czy wyżej. Ponieważ działają one tylko od snow leoparda. Dziwne bo wcześniej można było!!!! Jako, że snow leoparda nie ma w sprzedaży kupiłem Liona. Logic się aktualizuje natomiast za każdym razem kiedy odpalam Hypesonica muszę podawać mu ścieżkę gdzie znajduje się biblioteka. Steinberg nawet nie opisuje czy będzie wspierał Hypersonic 2 pod lion. Widocznie za stary produkt. Pojawił się zatem kłopot, nie da się postawić wcześniejszego systemu bo go nie ma w sprzedaży, a nowszy nie działa jak trzeba. Kupiłem Halion Sonica ale okazało się, że to fajny produkt ale do produkcji i do grania na żywo kompletnie się nie nadaje, próbki ładuje masę czasu. Alternatywy tak szybko działającego Hypersonica nie ma. I jak tu żyć?
P.S
Jakaś dziwna tendencja trwa już kilka lat. Produkuje się instrumenty, które same grają albo loopuja w nieskończoność. Narzędzia dla muzyków którzy chcą grać używając paluchów jakoś się nie pojawiają. Być możę trzeba powrócić do Rolanda JV2080 czy jakiegoś innego. I to granie tzw jazzu czy nu-jazzu na jednym akordzie...., o zgrozo!!!
Hypersonic 2 Lion
Re: Hypersonic 2 Lion
Alternatywy tak szybko działającego Hypersonica nie ma. I jak tu żyć?
Jest alternatywa :) Wystarczy przejść na SampleTank 2,5 XL. Lepszy, mało wymagający i tani, zwłaszcza przy zakupie Total Bundle. Polecam.
[addsig]
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO