Słuchawki do odsłuchu w trakcie ćwiczeń

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
numusicus
Słuchawki do odsłuchu w trakcie ćwiczeń

Post autor: numusicus » sobota 12 lis 2011, 21:29

Ćwiczę w domu grę na gitarze elektrycznej i keyboardzie używając słuchawek.

Czy istnieją słuchawki skutecznie odcinające dżwięki dochodzące z zewnątrz?

Nie chodzi mi o słuchawki wytłumiające dźwięki z zewnątrz na drodze elektronicznej, a o słuchawki

wytłumiające pasywnie przez to, że mają doskonale wytłumione elementy nauszne.

Gość rozpoczynający przygodę z muzyką elektroniczną, doświadczony gitarzysta elektryczny (amator), początkujący klawiszowiec, fanatyk pięknych brzmień.

Awatar użytkownika
Robix

Re: Słuchawki do odsłuchu w trakcie ćwiczeń

Post autor: Robix » sobota 12 lis 2011, 21:35

...Ćwiczę w domu grę na gitarze elektrycznej i keyboardzie używając słuchawek.
Nie chodzi mi o słuchawki wytłumiające dźwięki z zewnątrz na drodze elektronicznej, a o słuchawki

Idź do sklepu muzycznego, załóż słuchawki o zamkniętej konstrukcji i będziesz wiedział, które najlepiej tłumią dźwięki z zewnątrz. Między innymi założeniem słuchawek zamkniętych jest właśnie izolacja od dźwięków z zewnątrz.
Początkujący muzyk.

numusicus

Re: Słuchawki do odsłuchu w trakcie ćwiczeń

Post autor: numusicus » sobota 12 lis 2011, 21:59

......Ćwiczę w domu grę na gitarze elektrycznej i keyboardzie używając słuchawek.

Idź do sklepu muzycznego, załóż słuchawki o zamkniętej konstrukcji i będziesz wiedział, które najlepiej tłumią dźwięki z zewnątrz. Między innymi założeniem słuchawek zamkniętych jest właśnie izolacja od dźwięków z zewnątrz....

Zrobiłem tak jak mówisz i kupiłem te, które wydawały się najlepsze (PHILIPS SHP 8500).

Co innego nawet duży ale jednolity hałas w sklepie, a co innego dźwięki tzw. muzyki z 

telewizora, który oglądają domownicy.

Gość rozpoczynający przygodę z muzyką elektroniczną, doświadczony gitarzysta elektryczny (amator), początkujący klawiszowiec, fanatyk pięknych brzmień.

ODPOWIEDZ