Witam Państwa,
wczoraj przyszedł do mnie zakupiony Focusrite PRO 10 I/O. Odrazu wyjaśniam że mój komputer to laptop Fujitsu Amilo z Win 7 32bit, do połączen FireWire używam karty ExpressCard z wejściami FW 6 pin. Podłączyłem interfejs, zacząłem instalacje sterowników SaffireControlPro 2.6 - postępowałem zgodnie z intrukcjami, jak trzeba było to podłączałem jak trzeba było to odpinałem. Na końcu jednak instaltor się "bootuje" no i niestety zawsze pokazuje się że "zbootował" się nieprawidłowo. Mimo to "niby" się zainstalował. Na końcu można wybrać opcję, by dokonać update sterowników, co też robiłem, jednak szybko pokazuję się że update failed. Mimo wszystko na pulpicie mam ikonkę SaffireControlPro, i nawet się włącza. Jednak totalnie nie widzi inteffejsu. Interfejs jest podpięty a on nigdy nie widzi go. Sytuacja wygląda w 100% identycznie na komputerze mojego kuzyna - Asus także z Win 7 32bit, z tym że kuzyn ma wbudowane wejście FireWire 4 pin więc używaliśmy jego i zasilacza.
Podejrzewam jakąś niezgodność sterowników z systemem Windows albo też sterowników lub interfejsu z kartą FW na expresscard. Jednak przez rok używałem M-Audio FireWire Solo z tą kartą bez zarzutów. Błagam o pomoc, jestem w kropce.
pozdrawiam