Presonus Studio One 2 Pro

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Presonus Studio One 2 Pro

Post autor: JoachimK » wtorek 18 paź 2011, 21:51

http://www.youtube.com/watch?v=F3J8SFhoe10&feature=player_embedded 

http://studioone.presonus.com/demo-request/

Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
lunarbeats

Re: Presonus Studio One 2 Pro

Post autor: lunarbeats » środa 19 paź 2011, 13:46

Integrated Melodyne pitch correction
Transient detection and editing with groove templates
Multitrack comping
Folder tracks
Multitrack MIDI editing
Open AIR convolution reverb
Presence SFZ support"

i.... upgrade z wersji pro do pro 2 tylko 384zł

Aż mi się mokro zrobiło :D
Może ktoś kiedyś o mnie napisze :)

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 19 paź 2011, 13:58

aż mi się mokro zrobiło :D...

Nie Tobie jednemu
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
k@dir
Kontakt:

Post autor: k@dir » piątek 21 paź 2011, 04:18

...aż mi się mokro zrobiło :D...

Nie Tobie jednemu ...

Też mi się tak wydawało, do czasu gdy pobrałem demka - najierw wersję 1.6.5, a w dniu premiery - 18.10 wersję 2 i ekspresowo, bo już wczoraj dostępne update.

Owszem bardzo przyjemne w użytkowaniu z uwagi na drag`n`drop, ale sypie się niemiłosiernie w chwilę po załadowaniu ledwie 2 wtyczek, a mianowicie nie lubi zestawu ZynAddSubFX i Kirnu.
W innych zestawieniach jest dobrze, ale niezbyt płynnie.

Reaper (to też dla mnie nowość w testach!) za to we wszystkich układach hula aż miło, a o wiele tańszy
In the Beginning was the SOUND

Awatar użytkownika
lunarbeats

Post autor: lunarbeats » piątek 21 paź 2011, 07:46

Wersja 1.x.x. ma też problemy z TAL Elektro2 i TAL Bassline. Po wypłacie kupię upgrade do 2 i zobaczymy czy tu tez będzie się wysypywał.
W sumie ostatnio udało mi się wreszcie kupić wymazony pakiet NI Komplete tak więc wtyczek TAL już raczej mało używać będę, a jeśli chodzi o sam program S1 to workflow w nim jest dla mnie bardziej przyjazny niż w abletonie dlatego dopóty dopóki nie będzie mi się wywalał na moich komercyjnych wtykach pewnie będę z niego korzystał. Reaper jakoś nie bardzo mi podchodzi. Jak coś się zacznie dziać to będę myślał wtedy. Może pro tools? Fakt jest jet taki że jak bym miał kupić ten program w sklepie w PL i dać za niego 1600zł to wolałbym już pro tools, ale kupiłem go za grosze w audiomidi.com w opcji "no brainer deal" i wyszło jakieś 600zł, tak wiec za tą cenę mam całkiem niezły daw z eleganckim i przejrzystym interface'em, z naprawdę dobrymi efektami pokładowymi, możliwością pracy na mac lub pc i najważniejsze że nie ma tego nieszczęsnego dongla lub e-licencer'a - jak dla mnie bomba. Teraz tyko upgrade do wersji 2 co by mieć pełnoprawny DAW bo fakt wersji 1 od początku brakowało tego co dali w 2 i za 1000 zł mam kawał porządnego softu ze wszystkimi plusami wymienionymi powyżej + do tego melodyne za free (a miałem kupować autotune'a do jakiś prostych efektów a wokalu :) )
Może ktoś kiedyś o mnie napisze :)

ODPOWIEDZ