...
No Tannoy System to była bardzo ciekawa seria - trzeba było się tylko przyzwyczaić do głośnika koaksjalnego.Obecnie bardzo bidna ich oferta także w zwykłym HIFI.
A najbardziej tragiczny produkt to subwoofery serii TS - waga piórkowa i to dosłownie(8 cali niecałe 8 Kg) - pod wzgledem brzmieniowym tez bardzo słabiutkie
Cóż skończyły się chyba dobre czasy dla Tannoy(po znacznej części z ich winy)...
Witam wszystkich.
po ponad godzinnym odsłuchu obu monitorów, tzn Yamaha HS50M i Tannoy Reveal 501A zdecydowałem sie na...Tannoye.
I stwierdzam, że to, co oferuje Yamaha w małych monitorach, to jeden wielki shit!!!
Wystarczy zajrzec na tylna scianke... Yamaha przy mocy maksymalnej 70W deklaruje pobór mocy z sieci na poziome 45W, natomiast Tannoye przy swoich 60 watach pobieraja z sieci 125W...więc mają rezerwe mocy w zasilaczu, aby w odpowiedniej chwili ruszyć z pełna swoja dynamiką...a graja naprawde głośno!!!!
poza tym brzmieniowo nie moga sie porównywac z Yamaha... maja jedwabista, łagodna górkę dobry środek i genialny jak na swoje 5 cali dół... bez porównania do Yamahy!!!!!! gdzie w ogóle nie ma dołu...
W związku z tym chciałem serdecznie podziękować Panu Norbertowi ze sklepu Pasja w Warszawie przy ul. Wiktorskiej, za mozliwośc odsłuchania tych głosników oraz za pomoc w dokonaniu własciwego wyboru...Monitory Tannoy stoja juz u mnie na stole studyjnym....
Niniejszym zamykam temat i dziękuje Kolegom z Forum za wszystkie wypowiedzi sugestie i opinie.
Pozdrawiam!!!!!
Produkcja muzyczna: Progressive House,Progressive Trance, Chillout. MAC MINI i5 16GB 256GB
FOCUSRITE SCARLETT18i20 2nd Gen, 2x JBL LSR305, ALESIS Q49, KORG NANOCONTROL, SM PRO NANOPATCH 2, SINN7 DAS MIC, NOVATION MININOVA.