GAP PRE-73 MOD

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
RX
GAP PRE-73 MOD

Post autor: RX » piątek 15 lip 2011, 16:05

Witam!

Czy ktoś z szanownych forumowiczów i posiadaczy tego urządzenia robił już mody proponowane przez dystrubutora i kolegę IGSa?

Czy mogę prosić o podzielenie się wrażeniami muzycznymi i ocenę relacji kosztów w stosunku do efektów brzmieniowych?

RX

Awatar użytkownika
katox

Re: GAP PRE-73 MOD

Post autor: katox » piątek 15 lip 2011, 19:07

...Witam!
Czy ktoś z szanownych forumowiczów i posiadaczy tego urządzenia robił już mody proponowane przez dystrubutora i kolegę IGSa?
Czy mogę prosić o podzielenie się wrażeniami muzycznymi i ocenę relacji kosztów w stosunku do efektów brzmieniowych?
RX...

To jest wypowiedź MusicToolz (a więc dystrybutora)o tej modyfikacji:

Tak się zastanawiam nad drugim PRE73, tyle tylko, że teraz IGS podobno zabrał się za ich modyfikowanie i nie wiem jak to teraz brzmi?
18 kwietnia o 20:19 · Lubię to!

MUSICTOOLZ Szczerze mówiąc - nie brzmi. To nie jest modyfikcja autorska IGSa, a standardowa, a IGS tylko ją wykonuje. I niestety zarówno on, jak i inni zainteresowani stwierdzają, że zmodyfikowany brzmi gorzej od oryginału. Dlatego nie polecam nikomu tej modyfikacji, bo oryginalnie przedwzmacniacz ma dużo większą dynamikę i szlachetniejszą barwę.
18 kwietnia o 20:51 · Lubię to!

RX

Post autor: RX » piątek 15 lip 2011, 19:38

MUSICTOOLZ Szczerze mówiąc - nie brzmi. To nie jest modyfikcja autorska IGSa, a standardowa, a IGS tylko ją wykonuje. I niestety zarówno on, jak i inni zainteresowani stwierdzają, że zmodyfikowany brzmi gorzej od oryginału. Dlatego nie polecam nikomu tej modyfikacji, bo oryginalnie przedwzmacniacz ma dużo większą dynamikę i szlachetniejszą barwę.

Dżibas - poważnie to jest wypowiedź Musitoolz?!

Wiem, że to mody standardowe ale po kiego grzyba je w takim razie oferować - bo GAP też je zaleca i daje taki prikaz dystrybutorom?! Niedawno czytałem na jakimś forum wypowiedź IGSa, który przywoływał filmik z YT pokazujący mod z komentarzem jak z "zabawki" zrobić profesjonalne urządzenie. I wywnioskowałem z tego, że to popiera. A raczej nie zajmuje się pieczeniem bułek. A teraz taki tekst Musictoolz?

Czyli, że trafo z Czajnikowa lepiej brzmi niż Carnhill?!

Normalnie zburzyłeś mój cały światopogląd i chyba kupię drugiego gołego GAPA zamiast wywalać kasę na mody :) Nie mogę wyjść z szoku...idę do lodówy po browara.

RX

Andys52

Post autor: Andys52 » piątek 15 lip 2011, 20:40

...

Dżibas - poważnie to jest wypowiedź Musitoolz?!

Wiem, że to mody standardowe ale po kiego grzyba je w takim razie oferować - bo GAP też je zaleca i daje taki prikaz dystrybutorom?! Niedawno czytałem na jakimś forum wypowiedź IGSa, który przywoływał filmik z YT pokazujący mod z komentarzem jak z "zabawki" zrobić profesjonalne urządzenie. I wywnioskowałem z tego, że to popiera. A raczej nie zajmuje się pieczeniem bułek. A teraz taki tekst Musictoolz?

Czyli, że trafo z Czajnikowa lepiej brzmi niż Carnhill?!

Normalnie zburzyłeś mój cały światopogląd i chyba kupię drugiego gołego GAPA zamiast wywalać kasę na mody :) Nie mogę wyjść z szoku...idę do lodówy po browara.

RX 

...

Ja idę po dwaWink

Awatar użytkownika
katox

Post autor: katox » piątek 15 lip 2011, 22:57

......MUSICTOOLZ Szczerze mówiąc - nie brzmi. To nie jest modyfikcja autorska IGSa, a standardowa, a IGS tylko ją wykonuje. I niestety zarówno on, jak i inni zainteresowani stwierdzają, że zmodyfikowany brzmi gorzej od oryginału. Dlatego nie polecam nikomu tej modyfikacji, bo oryginalnie przedwzmacniacz ma dużo większą dynamikę i szlachetniejszą barwę. ___________________________________ Dżibas - poważnie to jest wypowiedź Musitoolz?! Wiem, że to mody standardowe ale po kiego grzyba je w takim razie oferować - bo GAP też je zaleca i daje taki prikaz dystrybutorom?! Niedawno czytałem na jakimś forum wypowiedź IGSa, który przywoływał filmik z YT pokazujący mod z komentarzem jak z "zabawki" zrobić profesjonalne urządzenie. I wywnioskowałem z tego, że to popiera. A raczej nie zajmuje się pieczeniem bułek. A teraz taki tekst Musictoolz? Czyli, że trafo z Czajnikowa lepiej brzmi niż Carnhill?! Normalnie zburzyłeś mój cały światopogląd i chyba kupię drugiego gołego GAPA zamiast wywalać kasę na mody :) Nie mogę wyjść z szoku...idę do lodówy po browara. RX    ... Ja idę po dwaWink...

To jest wypowiedź MT na ich profilu FB.skopiowałem oprócz imienia i nazwiska osoby która zadała pytanie:)jak przeczytałem temat to odrazu skojarzyłem, że gdzieś o tej modyfikacji czytałem:)

P.S.Na zdrowie:)!!!

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » sobota 16 lip 2011, 15:08

Prawda, prawda... faktycznie tak odpisali mi na FB :)
Byłem trochę zdziwiony, ale... nie zawsze przecież mod musi wnosić wiele do konstrukcji, a bywa że ją muzycznie "zepsuje". Zresztą, wszystko zależy od indywidualnych oczekiwań. Mi odpowiada brzmienie "golasa", więc kupię drugiego w wersji fabrycznej, nie mam podstaw nie wierzyć Konradowi :)

pozdrawiam
Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

RX

Post autor: RX » sobota 16 lip 2011, 21:32

...Prawda, prawda... faktycznie tak odpisali mi na FB :)
Byłem trochę zdziwiony, ale... nie zawsze przecież mod musi wnosić wiele do konstrukcji, a bywa że ją muzycznie "zepsuje". Zresztą, wszystko zależy od indywidualnych oczekiwań. Mi odpowiada brzmienie "golasa", więc kupię drugiego w wersji fabrycznej, nie mam podstaw nie wierzyć Konradowi :)

pozdrawiam...

No to załatwione - właśnie zamówiłem kolejnego gołego GAPA zamiast modów.

PS. Oczywiście wtedy nie skończyło się na jednym browarze...

ODPOWIEDZ