Behringer MicroHD HD400 - opinie
Na forum nie znalazłem nic nt. tego urządzenia, a tak się składa że właśnie szukam sprzętu który pomógłby wyeliminować mi "hum" oraz zbalansować sygnał, który wchodzi i wychodzi z komputera na mikser.
Po opisie ze strony producenta wnioskuję że jest to urządzenie którego szukałem, jednak czy ktoś z szanownych Kolegów miał okazję się z nim zapoznać i mógłby napisać coś na jego temat?
Pozdrawiam!
Re: Behringer MicroHD HD400 - opinie
...Witam!
Na forum nie znalazłem nic nt. tego urządzenia, a tak się składa że właśnie szukam sprzętu który pomógłby wyeliminować mi "hum" oraz zbalansować sygnał, który wchodzi i wychodzi z komputera na mikser.
Po opisie ze strony producenta wnioskuję że jest to urządzenie którego szukałem, jednak czy ktoś z szanownych Kolegów miał okazję się z nim zapoznać i mógłby napisać coś na jego temat?
Pozdrawiam!...
To mi wygląda na prosty transformator symetryzujący, inaczej "pasywny di-box". Nazwa "hum remover" to po prostu marketing (no ok. w pewnych sytuacjach to właśnie tak zadziała)
Cokolwiek by to jednak nie było, to jestem na 100% pewien że o ile nie masz kabli dłuższych niż 10m pomiędzy kompem a mixerem to nie tędy droga i to urządzenie nie da absolutnie nic, najmniejszej nawet zmiany, a źródło przydźwięku możesz zlikwidować przez uziemienie kompa i ew. eliminację jakiejś pętli mas.
Toto jest przydatne gdy masz niesymetryczne wyjścia z mixera i musisz przepchać sygnał na scenę przez kilkadziesiąt metrów kabla i/lub na scenie sprzęt jest zasilany z innej fazy niż konsola.
[addsig]
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej