Behringer MicroHD HD400 - opinie

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Emeref
Behringer MicroHD HD400 - opinie

Post autor: Emeref » czwartek 23 cze 2011, 13:55

Witam!
Na forum nie znalazłem nic nt. tego urządzenia, a tak się składa że właśnie szukam sprzętu który pomógłby wyeliminować mi "hum" oraz zbalansować sygnał, który wchodzi i wychodzi z komputera na mikser.
Po opisie ze strony producenta wnioskuję że jest to urządzenie którego szukałem, jednak czy ktoś z szanownych Kolegów miał okazję się z nim zapoznać i mógłby napisać coś na jego temat?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
szkudlik

Re: Behringer MicroHD HD400 - opinie

Post autor: szkudlik » czwartek 23 cze 2011, 15:25

...Witam!
Na forum nie znalazłem nic nt. tego urządzenia, a tak się składa że właśnie szukam sprzętu który pomógłby wyeliminować mi "hum" oraz zbalansować sygnał, który wchodzi i wychodzi z komputera na mikser.
Po opisie ze strony producenta wnioskuję że jest to urządzenie którego szukałem, jednak czy ktoś z szanownych Kolegów miał okazję się z nim zapoznać i mógłby napisać coś na jego temat?

Pozdrawiam!...

To mi wygląda na prosty transformator symetryzujący, inaczej "pasywny di-box". Nazwa "hum remover" to po prostu marketing (no ok. w pewnych sytuacjach to właśnie tak zadziała)

Cokolwiek by to jednak nie było, to jestem na 100% pewien że o ile nie masz kabli dłuższych niż 10m pomiędzy kompem a mixerem to nie tędy droga i to urządzenie nie da absolutnie nic, najmniejszej nawet zmiany, a źródło przydźwięku możesz zlikwidować przez uziemienie kompa i ew. eliminację jakiejś pętli mas.

Toto jest przydatne gdy masz niesymetryczne wyjścia z mixera i musisz przepchać sygnał na scenę przez kilkadziesiąt metrów kabla i/lub na scenie sprzęt jest zasilany z innej fazy niż konsola.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

ODPOWIEDZ