Temperatura RME Fireface 400 UC
- OlimpRecordsStudio
kupiłem niedawno RME FF UC 400. Nie wiem czy to normalne, ale urządzenie podczas kilkugodzinnej pracy bardzo się grzeje. Interfejs mam zamontowany w skrzyni rack i naprawdę robi się gorący. Nie wiem czy nie skróci to jego żywota...
Pozdrawiam serdecznie
www.unistersound.pl i www.bezimienni.com
Re: Temperatura RME Fireface 400 UC
Posiadam RME FF 400 (firewire) tylko że leży swobodnie na biurku i też się grzeje po paru godzinach pracy. Jest to normalne a w zamkniętym racku temperatura pewnie jeszcze bardziej wzrasta. Działam na niej jakieś 3-4 lata i nie mam z nią żadnych problemów. Myślę, że konstruktorzy wzięli ten czynnik pod uwagę i zrobili to tak, żeby wytrzymało. W końcu to RME. A poza tym po coś dali te uchwyty do racka.
Re: Temperatura RME Fireface 400 UC
Jesteś w stanie zmierzyć temperaturę?moje emu1820m też się grzeje....RME multiface I z która miałem do czynienia faktycznie grzała się jeszcze bardziej(obydwie na biurku - w racku będzie cieplej - przetwornik apogee też potrafił mieć ponad 40 stopni na obudowie w gorace wakacje) - najważniejsze że w pracy to nie przeszkadza i nie powoduje problemów z układami BGA jak w przypadku playstation 3.Szkoda tylko tego marnowania energii :) - mozna by wodę podgrzewać czy coś w ten deseń heheh