Blofeld keyboard od środka

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
AkselPL
Blofeld keyboard od środka

Post autor: AkselPL » niedziela 01 maja 2011, 21:18

Witam O to zdjęcia blofelda kb od środka. Powiem Wam że bida z nyndzą... Nie wiem za co tu płacę taką kasę.

http://www.4shared.com/file/LNSmcJeO/blofeld.html

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
psysutra

Re: Blofeld keyboard od środka

Post autor: psysutra » niedziela 01 maja 2011, 22:33

...
Witam O to zdjęcia blofelda kb od środka. Powiem Wam że bida z nyndzą... Nie wiem za co tu płacę taką kasę.

http://www.4shared.com/file/LNSmcJeO/blofeld.html ...

Za napis "Waldorf" {#śmiech}

A tak z drugiej strony to przykre...

Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 01 maja 2011, 22:43

...
...

http://www.4shared.com/file/LNSmcJeO/blofeld.html ...

Za napis "Waldorf" {#śmiech}

A tak z drugiej strony to przykre......

Urządzenia za tą kasę potrafią na prawdę być nieźle wypakowane od środka jak chociażby Electribe który dałem w innym wątku.

[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » niedziela 01 maja 2011, 22:46

To szare coś to najzwyklejsza plastelina. 

[addsig]

Andyeis

Post autor: Andyeis » niedziela 01 maja 2011, 22:55

...Witam O to zdjęcia blofelda kb od środka. Powiem Wam że bida z nyndzą... Nie wiem za co tu płacę taką kasę.
http://www.4shared.com/file/LNSmcJeO/blofeld.html...

Płacisz nie za to co widać a za to czego nie zobaczysz
Tj za oprogramowanie które siedzi w tych kilku kostkach

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » niedziela 01 maja 2011, 23:55

Dlatego ja przesiadłem się na VST i laptop. A Waldorfa miałem ale w wersji modułowej. Myślę, że te enkodery "endless" są bardzo drogie. :D

Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » poniedziałek 02 maja 2011, 00:21

...
Dlatego ja przesiadłem się na VST i laptop. A Waldorfa miałem ale w wersji modułowej. Myślę, że te enkodery "endless" są bardzo drogie. :D...

Taaa aż jeden się krzywo przymocował na płytce.

[addsig]

Awatar użytkownika
morpheus70

Post autor: morpheus70 » poniedziałek 02 maja 2011, 11:09

A, czego się spodziwałeś? Ceowników, stali zbrojeniowej, setek lamp, kondensatorów, wentylatorów itp? :) Moi zdaniem im mniej, im lżej tym lepiej. Co za różnica co jest w środku? Ważne chyba jak gra?! Nie płacisz przecież za kilogram... Widziałeś jak wygląda w środku Teletronix 2LA2 za 14 tysi? I co? I ludzie płaczą i płacą - i to od wielu już lat :)

ps.
ten enkoder nie jest wlutowany krzywo, poprostu tak jest zaprojektowana płytka :)

pozdrawiam

Virus TI key|Clavia Nord Lead 2|Korg M3-73|Wersi PianoStar T2000|TC M3000|VoiceWorks Plus|M-ONE XL| D-TWO|Focusrite Green 1|Roland RE-501|Trochę wtyczek PSP|DAW StudioOne 2 x64|

MrExplosion

Post autor: MrExplosion » poniedziałek 02 maja 2011, 12:01

Za komuny była taka zasada, że im więcej pracy włożyło się w wykonanie jakiegoś wyrobu, tym był on droższy. Dlatego komuna musiała upaść. Na szczęście teraz mamy zdrowsze zasady i liczy się głównie użyteczność danego wyrobu (faktyczna lub tylko obiecana w reklamie - ale to inny temat). Psuje się ten Blofeld? Słabo brzmi za tą cenę?

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » poniedziałek 02 maja 2011, 14:08

...Za komuny była taka zasada, że im więcej pracy włożyło się w wykonanie jakiegoś wyrobu, tym był on droższy. Dlatego komuna musiała upaść. Na szczęście teraz mamy zdrowsze zasady i liczy się głównie użyteczność danego wyrobu (faktyczna lub tylko obiecana w reklamie - ale to inny temat). Psuje się ten Blofeld? Słabo brzmi za tą cenę?... 

Mnie osobiście dziwi tak duża różnica cenowa pomiędzy wersją modułową a z klawiaturą... Bo za tą różnicę można kupić CME z suwakami, potencjometrami i kilkoma innymi bajerami.

Bo co na dobrą sprawę jest lepszego w wersji KB? Chyba tylko dołożona klawiatura z pitchbenderem i kołem modulacyjnym. I za to konsument ma płacić ponad 1000 zł?

Stay Psychedelic People!

ODPOWIEDZ