Stabilny interfejs audio do 1500 zł
Mam mętlik w głowie bo chciałbym kupić interfejs audio do 1500 zł ale są cechy, które są dla mnie bardziej ważne a inne mniej. Dodam, że więcej zajmuje się produkcją niż nagrywaniem. I tak:
- najważniejsze by był stabilny
- schodził do niskich wartości latencji przy dość dużym obciążeniu instrumentów wirtualnych
- miał zasilanie z komputera lub w razie czego z bateriii (po to żeby można byłoby nagrywać na zewnątrz z laptopa).
- odsłuch możliwy do podłączenia z kabli TRS 1/4"
- miał sterowniki do Win 7 64bit
- mniej ważne dla mnie jest to jakie ma przedwzmacniacze
Myślałem o takich:
- M-Audio Fast Track Ultra
- Focusrite Saffire Pro 24DSP
- Lexicon U-42 IONX 4 - ten mi się bardzo podoba i gdyby spełniał choć część to wziąłbym go
- M-Audio Profire 610
- Presonus FireStudio
- Focusrite Saffire Pro 24
- Focusrite Saffire Pro 14
Może macie jakieś inne prpozycje? Bardzo proszę o pomoc.
Re: Stabilny interfejs audio do 1500 zł
Jeżeli mało - rozejrzyj się za najtańszymi modelami MOTU (Microbook/Audio Express) lub RME (Babyface) - firmy owe słyną z wydajności.
Jeżeli mało - rozejrzyj się za najtańszymi modelami MOTU (Microbook/Audio Express) lub RME (Babyface) - firmy owe słyną z wydajności....
No właśnie nie dużo mi potrzeba. standardowo. 2 wejscia combo dwa wyjscia + na monitory i tyle. Ale zasilanie phantom musi być:)
Jeżeli mało - rozejrzyj się za najtańszymi modelami MOTU (Microbook/Audio Express) lub RME (Babyface) - firmy owe słyną z wydajności....
No właśnie nie dużo mi potrzeba. standardowo. 2 wejscia combo dwa wyjscia + na monitory i tyle. Ale zasilanie phantom musi być:)...
no i dobrze byłoby gdy jednak pokrętło głośności było. Bo nie planuje kupować dodatkowo mixera.
zapewne już wszyscy mają dość tych pytań typu co kupić... ach. Naprawdę potrzebuję pomocy bo:
Jeżeli chodzi o MOTU czy RME to raczej mnie nie stać. Microbook nie ma wejść combo a Audio Express raczej nie do znalezienia a Babyface super tyle że ponad 2k.
Jestem bardzo bliski kupna M-Audio Profire 610. Byłem dziś w sklepie i Pan mi resztę moich typów raczej nie polecał. Dał jeszcze jeden egzemplarz do przemyślenia, a mianowicie TC Electronic Impact Twin.
No i pytanie czy te 2 w/w interfejsy naprawdę są solidne i stabilne? Proszę o pomoc bo nikt nie powie mi prawdy o tych sprzętach prócz ludzi, którzy mają z nimi do czynienia i mają jakieś pojęcie a nie tylko interes.
-
- Łukasz1985
...
zapewne już wszyscy mają dość tych pytań typu co kupić... ach. Naprawdę potrzebuję pomocy bo:
Jeżeli chodzi o MOTU czy RME to raczej mnie nie stać. Microbook nie ma wejść combo a Audio Express raczej nie do znalezienia a Babyface super tyle że ponad 2k.
Jestem bardzo bliski kupna M-Audio Profire 610. Byłem dziś w sklepie i Pan mi resztę moich typów raczej nie polecał. Dał jeszcze jeden egzemplarz do przemyślenia, a mianowicie TC Electronic Impact Twin.
No i pytanie czy te 2 w/w interfejsy naprawdę są solidne i stabilne? Proszę o pomoc bo nikt nie powie mi prawdy o tych sprzętach prócz ludzi, którzy mają z nimi do czynienia i mają jakieś pojęcie a nie tylko interes....
...a moze cos od Edirola? Sam posiadam Edirola UA 101 i jeszcze nigdy mi sie nie zawiesil stabilny jak skala:)
[addsig]
No i pytanie czy te 2 w/w interfejsy naprawdę są solidne i stabilne? Proszę o pomoc bo nikt nie powie mi prawdy o tych sprzętach prócz ludzi, którzy mają z nimi do czynienia i mają jakieś pojęcie a nie tylko interes...
Witam,
Od siebie mogę powiedzieć, że mam Saffire Pro 40 i jestem na prawdę zadowolony. Mniemam, iż z tymi mniejszymi modelami saffire będzie tak samo, bo różnią się ilością wejść/wyjść. Soft działa na i7 bezproblemowo.
Obojętnie jaką kartę wybierzesz na FW, to radzę zadbać o odpowiedni kontroler FW, polecany przez producenta danego interfejsu (chodzi o kompatybilnośc z chipsetem). Wtedy karta osiąga największą wydajność i działa bez problemów.
Pozdrawiam,
Robert.
Ok. Ale czy rzeczywiście to co wymieniłem jest kiepskie? Chodzi mi głównie o M-Audio ProFire 610? Ten Sam Pan radził mi w sprawie słuchawek. Polecał Shure SRH 840. Porównywałem z Ultrasone i sennheiser'ami różnego typu droższe tańsze. I muszę przyznać że miał rację. Przy porównywaniu na tym samym kawałku Shure okazały się lepsze pod względne pełni brzmienia i to stanowczo. Także nie wiem czy sugerować się Panami ze sklepu czy nie.